• Påven och de namnlösa kommer till Norrköping den 7 december. Foto: Maria Ackerfors

Tre Linköpingsband på turné

Välkända och melodiösa Ghost, industribluesbandet Dead Soul och de hårt rockande Night kommer samtliga från länet och nu ger de sig ut på en turné med 25 november i Lund och med avslut i på Cirkus i Stockholm på självaste Lucia.

För en tid sedan sammanstrålade Linköpings Posten med två av de namnlösa spökena i Ghost och redan då berättade de om sina planer med att ta bandet ut på lite mindre ställen i hemlandet. Nu är planerna satta i verket och tillsammans med ytterligare två band från länet.

– Vi vill ha med oss band som är aktuella med något och både Dead Soul och Night kommer med plattor nu under hösten, sade en av de namnlösa vid vårt samtalstillfälle.

Skivaktuella Linköpingsband

Dead Soul släpper plattan ”in the darkness” i samband med turnén och sångaren och bluesmannen Anders ”Slidin Slim” är mycket nöjd över att återigen få öppna för de namnlösa spökena från Linköping.

– Det ska bli riktigt roligt att återigen få chansen att spela med våra vänner i Ghost och även ha med oss Night som också kommer från Linköping som dessutom släpper sin första platta och självbetitlade platta.

Oskar Andersson, sångare och gitarrist i skivdebuterade Night är glad som den spelman han faktiskt är.

– Vår platta har legat klar ett tag och nu släpper vi den innan turnén börjar. Det är rak klassik hårdrock som är det vi brinner för och det kan man höra på vår platta, berättar Oskar Andersson som just i dagarna fyllde 20 år och som sedan då ska ge sig ut på sin allra första turné.

Rock i Rio med Metallica

Ghost befinner sig just nu i Sydamerika och ska som första svenska band spela på ”Rock i Rio”. En liten nätt spelning inför kanske 300 000 personer och tillsammans med Metallica och Iron Maiden. De hälsar via sms att de är otroligt taggade och ser fram mot att spela ihop med de två andra Linköpingsbanden och inför sina svenska fans.