• Den tekniska undersökningen av brandplatsen har inte påbörjats. Foto: Tommy Pettersson

Troligt att branden var anlagd

Bo Österberg vid Linköpingspolisen är den som leder utredningsarbetet kring söndagens brand i Skäggetorp. Ännu har det inte gjorts någon teknisk undersökning av brandplatsen men mycket pekar på att branden inte startat av sig självt.
– Just nu kan jag inte säga om branden varit anlagd eller inte men det finns mycket som pekar på att så är fallet, säger Bo Österberg då vi ses i polishuset i Linköping för att prata om den senaste branden i Skäggetorp och den som totalförstörde den gamla fritidsgården och Allaktivitetshuset som så många hade en relation till.

Många bränder i området

– Det har varit flera bräder den senaste tiden i området och då kring Fogdegatan där det brunnit inte mindre än två gånger på samma kväll, sedan brann det i en container vid skolan. Därefter var det en liten brand på Stiglötsgatan som egentligen inte är något att prata om men sammantaget så blir det ju en hel del. Vi hade två killar, född 1996 och 1998, inne på förhör efter att vittnen pekat ut dem men vad som sades i dessa vill jag inte gå in på men de släpptes i alla fall efter att vi förhört dem. Det är möjligt att vi kanske pratar med dem igen men det är inte heller något jag vill prata om i nuläget. Bo Österberg berättar vidare att man ännu vid lunchtid igår ännu inte påbörjat den tekniska undersökningen på grund av att brandplatsen fortfarande är för varm att vistas på. Bo Österberg menar att det kan ta ännu en liten tid innan det svalnat på så pass mycket att man kan börja arbeta där.