• Hotell, asylboende eller elevhem? Turerna kring Stallet är många. Foto: Patrik Ekström.
  • Det svänger snabbt kring Stallet och dessa ägare och hyresgäster. Foto: Patrik Ekström

Turbulensen kring Stallet fortsätter

Som Linköpings-Posten tidigare skrivit om så är turerna kring det gamla nöjespalatset och hotellet Stallet både många och infekterade. Nu vill den gamla ägaren Guido Minerva och hans företag Åtvidabergs Brukshotell ha tillbaka fastigheterna från Tord Önnegren som är nuvarande ägaren.

Nyligen berättade Linköpings-Posten om hur ÅFF och Tord Önnegren, VD och Fastighetsägare på Roomzzz AB, kommit på kant med varandra då plötsligt Migrationsverket och Bert Karlssons företag Jokarjo ville in i lokalerna med ett hundratal asylsökande flyktingar. Nu påstår den förre ägaren Guido Minerva att Tord Önnegren inte gjort rätt för sig och därför vill ha tillbaka fastigheten.

Deponerat pengar

- Vi har deponerat den miljon som är kvar att betala för Stallet dels men kontanter och dels med en revers och jag har inga som helst avsikter att inte göra rätt för mig men när jag köpte fastigheten så var det väldigt mycket som var tvunget att åtgärdas och då var det sådant som den förre ägaren lovade mig skulle fungera. Bland annat så hade både el och vatten varit avstängt under vintern vilket sedan ställde till med stora skador när vattnet väl var påsatt igen, menar Tord Önnegren och fortsätter med att säga att det skicket Stallet är i idag inte på långa vägar överrensstämmer med det skick som fastigheten var i då han tog över den. Sedan kan man alltid göra upp en affär eller låt den gå tillbaka men för mig är det bara aktuellt om jag får tillbaka de pengar jag lagt ner på att få fastigheten i dugligt skick.

– Den förre ägaren har varit svår att få tag på och tillslut fanns det ingen annan utväg än att stämma honom inför tingsrätten. Även detta har inte varit helt enkelt då han inte fanns på några av de adresser där hans olika företag var registrerade och att för att man ska få en stämning att gå upp i Tingsrätten så måste man delge detta personligen. Nu ligger i alla fall denna stämning hos min advokat som kommer att sköta allt med en kommande rättegången, menar Tord Önnegren slutligen.

Ångrar köpet

– Hade jag vetat vilken karusell det skulle bli av det här och hade jag vetat vilket skick fastigheten var i så hade jag aldrig köpt Stallet. Det är ett som är säkert det, säger Tord Önnegren med bestämdhet och en aning trötthet i rösten. Linköpings Posten har sökt Guido Minerva för en kommentar men utan framgång. När det kommer till frågan om vem som har rätta att driva verksamhet i Stallet, ÅFF eller Jokarjo som driver ett asylboende så kom domen i onsdags förra veckan som ger ÅFF rätt till lokalerna och senast i måndags denna vecka ska ÅFF och deras dotterbolag ha tillgång till Stallet. I annat fall så blir det en miljon i böter för Tord Önnegren och Roomzzz AB. Enligt Migrationsverkets enhetschef Mats Johansson måste man nu hitta nya lokaler, rapporterar Radio Östergötland. Turbulensen kring Stallet fortsätter och vi har nog ännu inte sett slutet på denna segdragna historia.