Två arbetsplatsolyckor i länet

Två arbetsplatsolyckor har ägt rum i Linköping och en i Norrköping. Den första olyckan inträffade i går på morgonen. Strax efter klockan halv tio inkom ett larm till polisen via SOS om att en arbetsplatsolycka ska ha inträffat på en arbetsplats på Lindövägen i Norrköping.
Det skulle enligt initiala uppgifter röra sig om att någon ska ha fått en skiva på sig. Polisen kom till platsen och påbörjade en utredning om arbetsplatsolycka, genomförde en platsundersökning samt höll förhör. En man i femtioårsåldern är förd till sjukhus med ambulans. Skadeläget är inte närmare känt, men ej livshotande.

Olycka i Skäggetorp

Strax efter klockan elva i går inkom larm till polisen via SOS om att en arbetsplatsolycka ska ha inträffat vid en lastkaj i Skäggetorps centrum. En person ska ha fallit och skadat sig. Tjugo över elva fördes en man i 55-årsåldern till sjukhus med ambulans. Han hade drabbats av ett epileptiskt anfall och fallit från en lastkaj. Det föreligger inget anställningsförhållande, varför det inte heller betraktas som en arbetsplatsolycka. Ingen ytterligare åtgärd från polisen.