• Bodil Jönsson var en uppskattad föreläsare. Foto: Tommy Pettersson.
  • Glada PRO:are var på plats. Foto: Tommy Pettersson

Två dagar för 55 +

Under två dagar i förra veckan var det äldremässa i Linköping. En mässa som lockade storpublik med hjälp av folkkära personer som Lill Babs, länets förre landshövding Björn Eriksson och författaren och fysikern Bodil Jönsson.

Mässan arrangeras av News 55 som är en nyhetssajt, bland annat, och då med ett fokus på en åldersgrupp från 55 år och uppåt. Sedan en tid tillbaka är man även arrangör för ett flertal äldremässor landet runt. Peter Lindgren, välkänd idrottsprofil i Linköping, är en av dem som arbetar med mässan och på News 55 där radio och tv-legenden Arthur Ringart är en av grundarna. Han kunde även ses och höras på mässan.

Tillsammans

– Vi arbetar med PRO och SPF, som är pensionärsorganisationer med lite olika inriktning, vi hör med dem på orten och sedan jobbar vi fram ett program tillsammans. Man kan säga att de här mässorna kommer till utifrån ett behov som dagens pensionärer har, menar Peter Lindgren vidare.

– I många fall skulle man kunna säga att dagens 60-åringar är som gårdagens 40-åringar och med helt andra intressen. Du ser ju själv att det finns ett flertal researrangörer här på mässan och det är verkligen något som pigga pensionärer gillar att göra.

Bodil talade

Under de båda mässdagarna kunde man räkna in drygt 2 500 personer som hittat till Missionskyrkan i centrala Linköping. När Linköpings Tidning gjorde ett nedslag på mässan talade författaren och fysikern Bodil Jönsson inför en fullsatt kyrksal och då kunde Peter Lindgren pusta ut lite efter två intensiva dagar.

– Jag är mycket nöjd med programmet och de föreläsare vi engagerat. Programmet är både väl avvägt och omväxlande, avslutar Peter Lindgren.