• Anneli Svensson och Mikael Wallin tycker att det är roligt att vara kollegor. Foto: Emma Garzon

Två egenföretagare blev kollegor

Mitt i stan hittar man numera en tandhygienist samt en personlig tränare och certifierad massör i samma lokal.

Sedan 2002 har Mikael Wallin jobbat som massör. För ungefär två år sedan blev han egenföretagare och började arbeta på Hälsocompaniet. Men längtan efter att vara ett eget företag utåt växte sig allt starkare. I samband med det hittade Anneli Svensson en större lokal för sitt företag Annelis tandhälsa, dock för stor för en person. Via en bekant fick Mikael Wallin höra att Anneli Svensson letade någon som ville hyra ett rum. Och den 1 oktober blev de kollegor.

–Jag har inte haft en kollega tidigare, så det känns jätteroligt! Dessutom ligger vi vägg i vägg med en tandläkare som jag samarbetar med, säger Anneli Svensson.

–Sedan har mina kunder möjlighet att upptäcka Annelis tandhälsa och tvärtom, tillägger Mikael Wallin.

Helgkurs i medicinsk Qi gong

Nu har Mikael Wallin startat företaget Aktiv träning och massage. Han ger massage till både privatpersoner och företag. Bland behandlingarna finns idrottsmassage, klassisk svensk massage och gravidmassage. Mikael Wallin är dessutom personlig tränare samt Tai Chi- och Qi gong-instruktör. Den 21 till 22 november håller Mikael Wallin för första gången en helgkurs i medicinsk Qi gong enligt biyun. En utmaning blir att bygga upp helgkursen.

–Medicinsk Qi gong är en fantastisk träningsmetod som får en att må bra i både kropp och själ. Jag rekommenderar den till både unga och gamla.

I framtiden har Mikael Wallin som mål att anställa personal.

30 år som tandhygienist

För över 30 år sedan blev Anneli Svensson tandhygienist. Hon är ansluten till Försäkringskassan och Landstinget. Främst erbjuder hon hygienistbehandlingar där hon tar bort plack, tandsten och ger personlig rådgivning. Hon monterar även tandsmycken och har tandblekning som kunderna får göra hemma.

–Att träffa människor är det roligaste med jobbet. Många kommer hit två gånger per år så då lär jag känna dem bra, säger Anneli Svensson.