• Mikael Holmberg på Packoplock gläds över framgångarna och rekryterar ständigt nytt. Foto: Mikael Holmberg

Två gaseller att räkna med

Nu i veckan avgörs Di Gasell. I Östergötland är två företag nominerade: R Lindgrens Åkeri på Vikbolandet och, som digital gasell, Packoplock Scandinavia i Norrköping.

Den som utses till digital gasell har anpassat sin affär för att möta konsumenters och företags nya beteende online och använder internet för att få sin eller andras verksamhet att växa. Priset delas ut i samarbete med Google.

Packoplocks vd Mikael Holmberg upplever att deras uppsving nu är större än någonsin, och jobbar också hårt för framgångarna. De säjer emballage och lådor på webben framför allt till småföretag.

– Vi har växt väldigt snabbt och gör det fortfarande. Det känns som vi ständigt expanderar och nyanställer. Det gäller att göra något som kunden tycker är väldigt bra, och vi har en hög servicenivå – beställningar som kommer in före 14.00 skickas samma dag. Vi har också haft turen att vara ganska ensamma i denna nisch. De stora företagen kan alltid tillverka sina lådor men vi har mängder av storlekar på lager och säljer dessa i små kvantiteter, säger han och tillägger att han drev ett liknande företag förut.

Vem vinner?

– Det blir jättespännande att åka till Linköping och se vem som vinner, och träffa andra entreprenörer som lever med sitt jobb dygnet runt.

Robert Lindgren på R Lindgrens åkeri är också smickrad över nomineringen. Han menar att man i åkeribranschen behöver vara lyhörd inför marknadens behov.

– Bara för att man är nominerad har man inget tryggat. Vi måste alltid ligga på. Vi har nyligen haft lite otur med avtal, man vet aldrig på förhand hur det ser ut. Men jag har filosofin att göra lite mer än vad kunden förväntar sig, och att se möjligheterna och inte problemen. Med det har jag också min fantastiska personal att tacka för. Det gäller att bita ihop och köra på.

– Det blir intressant att se vem som vinner. Om vi vinner kommer jag i tacktalet att tacka min sambo som står ut med att jag jobbar så mycket som jag gör. Sedan starten 2006 har jag haft totalt tre veckors semester fördelat på tre tillfällen, säger han.