• Stefan Papangelis lämnar sitt uppdrag men har kvar hjärta och säte i Norrköping. Foto: Tommy Pettersson
  • Johan Bergerfalk har varit med och drivit på den positiva utvecklingen i Norrköping. Foto: Tommy Pettersson

Två profiler lämnar

Startar internationellt bolag

Nu tappar Norrköping två riktigt stora profiler, och om uttrycket tillåts, två kommunentreprenörer av rang. Efter 12 år inom den kommunala koncernen, med rollen som vd på Louis De Geer och i Upplev Norrköping, lämnar Stefan Papangelis sitt uppdrag. Även Johan Bergerfalk lämnar rollen som Evenemangsansvarig efter 11 år i bolaget.

Båda två har varit med under det dryga decennium när allting började vända för Norrköping. Ekonomin, befolkningen och företagens utveckling gick åt rätt håll. När en kommun växer uppstår det flaskhalsar när det gäller bostäder, jobb och infrastruktur som måste hanteras. Dessa faktorer är viktiga för attraktiviteten hos en kommun men det behövs också en god portion kultur och nöje för att staden ska vara komplett.

Upplev AB

Därför har det varit bra att ha ett bolag med en personal och en ledning som fixar med det mesta och bästa inom upplevelsesektorn.SM veckan, Bråvallafestivalen och alla utställningar, listan kan göras hur lång som helst och det är naturligtvis omöjligt att rangordna vilket arrangemang som betytt mest för Norrköping men under Stefans och Johans tid har Norrköping seglat upp på den svenska eventhimlen och även avancerat som idrottsstad med ivrigt ackompanjemang av Upplev Norrköping AB.

– Det har varit 12 fantastiska år för mig som vd i kommunkoncernen men nu känns det som att det är dags att gå vidare. Vi har fått vara med om mycket under dessa år men för min del vill jag lyfta ram två saker. Dels tillkomsten av Flygeln på De Geer och naturligtvis Bråvallafestivalen, säger Stefan Papangelis och fortsätter.

– Vi kommer att starta bolaget i närtid med arbetsnamnet Nordic Exhibiton där jag och Johan Bergerfalk kommer att ingå i ett eget internationellt bolag vars grundidé är att använda lokal kompetens inom design, visualisering, teknik och scenografi fo¨r att skapa intressanta utställningar genom upplevelser och berättelser.

Bästa SM veckan

Det känns naturligt att vapendragaren Johan Bergerfalk lämnar skutan samtidigt som Stefan och tar med sig sina komplimenterande erfarenheter, kunskaper och otroliga nätverk in i ett nytt bolag och en ny fas i livet för båda två.

Det nya bolaget kommer förmodligen inte att konkurrera med Uppleva AB utan Norrköping kommer säkerligen ha nytta av det nya utställningsföretaget som har ort och säte i Norrköping.

– Vi flyttar inte från Norrköping det gör man inte bara så är det. Vi har kärleken kvar till stan, säger Johan Bergerfalk med ett visst vemod men ändå energiskt blickande framåt.

– Vi kommer att vara kvar under hösten det finns mängder av arbetsuppgifter kvar att göra. Vi börjar nu bland annat att arbeta med O-ringen som går av stapeln 2019. Om jag måste välja mina favoriter blir det fyra stycken arrangemang. U-SM i Handboll, Dam EM 2013, Harry Potter utställningen och SM veckan nu i sommar som av många anses vara den bäst SM veckan hittills.

Jakten på nya medarbetare

Stefan och Johan kommer att finnas kvar till årsskiftet för att säkerställa evenemang och rekrytering av ny vd samt evenemangsansvarig.

Det blir näringslivs- och nöjesministern Reidar Svedahl som kommer att leda jakten på efterträdare.

– Stefan och Johan har betytt extremt mycket fo¨r beso¨ksna¨ringen i Norrko¨ping som har utvecklats mycket positivt de senaste a°ren, men a¨ven fo¨r utvecklingen av beso¨ksna¨ringen i hela va°r region. Jag o¨nskar dom all lycka till framgent och tror att a¨ven deras nya projekt kan gynna va°r stad avslutar Reidar Svedahl (L), ordfo¨rande i Upplev Norrko¨ping AB.