• Mattias Fahlén, Måns Karlsson, Lars Wilhelmsson och Bo Hellman. Foto: Lars-Göran Bexell

Två storsponsorer klara för Åtvidabergs FF

Åtvidabergs FF har gjort klart med två nya storsponsor efter att elektronikföretaget Conrad hoppade av i höstas. Det är XL Bygg Östergyllen som har skrivet ett avtal på två år och Åtvidabergs Sparbank som fortsätter sitt samarbete med brukslaget.

Åtvidabergs FF har haft en tung period under 2015 med nedflyttning till Superettan, en ekonomi i botten och spelarflykt och en huvudsponsor i elektronikföretaget Conrad som efter ett år som huvudsponsor hoppade av i höstas.

Under de senaste veckorna har det varit andra tongångar när ÅFF presenterat två nya huvudsponsor, XL Bygg Östergyllen och Åtvidabergs Sparbank.

På plats när XL Bygg Östergyllen presenterades var klubbchefen Lars Wilhelmsson, ÅFF-backen och spelarrepresentanten Måns Karlsson och XL Byggs representanter Mattias Fahlén och Bo Hellman.

– Det känns mycket bra att vi har kunnat knyta till oss en lokal partner som under många år har funnits i Östergötland, sa klubbchefen Lars Wilhelmsson.

XL Bygghandel finns på ett hundratal platser runt om i Sverige och även i Norge och Danmark.

Varje bygghandel är fristående och i länet finns man på sex orter och från och med 1 mars även i Rimforsa och Åtvidaberg.

– Vi har ett stort ÅFF-hjärta och det känns bra att förknippas med ett så starkt varumärke som ÅFF är och som har många supportrar runt om i landet. Det känns extra bra att komma in nu när ÅFF har det som tuffast, sa Mattias Fahlén, vd och ägare för XL Bygg Östergyllen AB och med många år som spelare på Kopparvallen.

– Vi värnar starkt om idrottslivet, även om vi är en stor byggkedja. Jag har en stor känsla för den lokala idrotten, sa Mattias Fahlén.

Även Måns Karlsson, iklädd matchtröja med huvudsponsorn på, var nöjd:

– Det är väldigt positivt med en ny huvudsponsor efter att Conrad hoppade av.

Intresset är stort från flera företag att samarbeta med klubben.

– Ja, det finns ett stort intresse. Vi trodde att det skulle bli svårare när vi åkte ur allsvenskan, men så känns det inte, vi har fått flera nya sponsorer, sa Lars Wilhelmsson.

Avtalet mellan ÅFF och XL Bygg är skrivet på två år.

– Avtalet är bundet på två år och ligger i storleksordningen med det som vi hade med Conrad. Vi är väldigt glada och stolta över det här, sa Lars Wilhelmsson.

– Det känns bra att ha kommit in i klubben och nu önskar jag ÅFF lycka till framöver. Det är ett stort samarbete som vi nu inleder, avslutade Mattias Fahlén.

Åtvidabergs Sparbank har i många år samarbetat med Åtvidabergs FF och kommer så att göra även under 2016.

– Vin tycker om ÅFF och den betydelse klubben har för orten. ÅFF är viktigt för skolan och för befolkningen att ha ett lag att sluta upp kring. Det är också viktigt för oss att synas och ÅFF har ett jättebra marknadsvärde här i kommunen och i hela Sverige, säger Åtvidaberg Sparbanks Christian Olsson.