• Marcus Andersson och Magnus Ulván tog vid årsskiftet över den långlivade restaurangen Tre Bröder i Ljungsbro som ägs av Cloetta och också är inhyst i chokladfabrikens byggnad. Foto: Leif Larsson

Två tog över Tre Bröder

Magnus Ulván och Marcus Andersson tog vid årsskiftet över restaurangen Tre Bröder i Ljungsbro som ägs av Cloetta och som också är placerad i chokladföretagets fabriksbyggnad. – Vi hörde att de sökte ny entreprenör, lämnade in en marknadsplan och de undrade om vi var intresserade och vi sa ja, berättar Magnus Ulván.

Marcus och Magnus driver sedan tidigare de två restaurangerna Hagdahls Kök samt Matkultur och det sistnämnda är också deras eget varumärke.

– Vi tog över för vi behövde större bredd och dessutom ge vår extrapersonal fler timmar. Det är också ett stort upptagningsområde runt Tre Bröder och vi tror på ett stort kundunderlag, påpekar Marcus.

– Hittills har det gått bra. Vi har många stamgäster som äter här flera gånger i veckan, inflikar Magnus.

Olika och lika

I Ljungsbrorestaurangen erbjuds lunch, catering samt representation och fest, exempelvis bröllop. Alltså samma utbud som i de två andra restaurangerna inne i Linköping.

– Alla tre är olika som lunchrestauranger. Här i Ljungsbro är det buffé som gästerna tar själva av, i Hagdahls Kök är det portion på bricka och i Matkultur är det tallriksservering. Det är bra att ha tre olika restauranger med olika prägel, konstaterar Marcus.

Magnus är inne på samma spår och förklarar att det även ska finnas likheter.

– Vi vill ha en röd tråd, det ska skilja en del men även märkas att det är Marcus och jag som står bakom. Sedan arbetar de anställda på olika vis och gästerna har olika förväntningar och det får vi anpassa oss efter. Den tidigare entreprenören till Tre Bröder höll på i 15 år och nu får kunderna vänja sig vid något nytt.

– De hade sitt sätt att jobba på och vi har vårt. Det skiljer inte så mycket men vi har vår tanke på hur mat ska serveras på bästa sätt, förklarar Magnus.

Större evenemang

Att duon nu har ett ben till att stå på gör deras verksamhet mer stabil. De tre restaurangerna kan fungera som dragspel åt varandra.

– Om en restaurang har mycket att göra och får en stor catering så kan en annan restaurang ta den. Det går att fördela trycket och vi har bättre möjlighet att ta större evenemang nu, förtäljer Marcus.

– Vi är inte längre begränsade i tillverkningskapacitet och kan i princip ta hur stora arrangemang som helst, tillägger Magnus.

De tre restaurangerna har totalt 14 anställda och extrapersonalen gör att det blir 16-17 heltidstjänster på årsbasis. Både Marcus och Magnus huserar i köken och lagar mat.

– Det är där vi har vår stora kunskap, där känner vi oss trygga, tycker Magnus Ulván och Marcus Andersson, krogduon som numera har ytterligare ett kök att vara i.