• Uffe Winquist pustar ut efter högtidsdagen. Snart bär det av söderut. Foto: Linn Strelin

Uffe Winquist 70 år

Paret Uffe och Birgitta Winquist gör nog det många både pratar och drömmer om, nämligen sälja villan och drar söderöver. Men först fyllde Uffe 70 år med huset fullt av gäster.

Det har gått ett par dagar sedan feststämningen stod högt i huset i Hackefors i samband med att Ulf, eller Uffe, som han alltid kallas, fyllde 70 år.

– Det känns inte något särskilt att fylla 70 år jämfört med att bli 69, skrattar Uffe där han tagit plats i fåtöljen för att låta sig intervjuas om sin högtidsdag, framtiden och det som varit. Men ganska snart kommer samtalet att ta en liten annan vändning.

Bott i 23 år

– Vi har bott här i huset i 23 år men nu är det sålt och den 2 maj tillträder de nya ägarna. Vi ska magasinera våra möbler och övriga tillhörigheter och sedan tar vi husbilen som står där ute på gården och drar söderut, överraskar Uffe och sedan berättar han och hustrun Birgitta om att de nog gått och tänkt på detta med att ”bara dra” i kanske ett år men sedan satte de planerna i verket.

– Det finns ju så mycket att se ute i Europa och inom EU, Rügen, Moseldalen och kanske in en bit i Polen. Vad vet jag, vi ska låta dagen komma och åka dit vi känner för, säger paret Winquist med en mun.

På sin post på posten

Uffe Winquist har hela sitt yrkesliv arbetat som tjänsteman på posten. En arbetsgivare han trivts med och som gett honom att prova på olika arbeten inom samma företag vilket varit väldigt praktiskt menar Uffe. Han blev frimurare redan 1970 och var mellan åren 2000 till 2006 ordförande mästare i Den Gyllene Gripen i Linköping. Han har även varit väldigt engagerad i Folkungagillet, som dansar folkdans, och gjort mängder av uppvisningar. Publikfavoriten är självklart ”Oxdansen”.

Folkdans och frimureri

– Både frimureriet och folkdansen har gett mig så mycket, framför allt vänner, men även många fina upplevelser både här hemma i Linköping men även på de olika resor vi gjort tillsammans, avslutar Uffe Winquist och sneglar ut mot husbilen. Om bara några futtiga veckor börjar resan ut i Europa och mot ett nytt skede i livet.