• David Nordström och Lisa Hu Yu spelar syskonparet Sam och Nima i klassrumsföreställningen "Du gnisslar". Foto: Dennis Petersson

Ung/scen öst har trimmat motorerna

Tre produktioner, en trimmad moppe och en Volvo 145:a. Ung/scen öst är taggade, och hundra procent redo för att ge sig ut på turnévägarna. På fredag inleds vårsäsongen när klassrumsföreställningen "Du gnisslar" har urpremiär. "Vi förmedlar stora berättelser ur ett litet perspektiv", berättar AnnaLina Hertzberg, konstnärlig ledare.

Det sprudlar av entusiasm, glädje och förväntan när vår tidning kliver in på teaterhuset vid Elsa Brändströms gata i Linköping. Producenten Ellika Lindström, publik- och bokningsansvarig Elin Andersson och enhetschef AnnaLina Hertzberg är alla ivriga att presentera Ung/scen östs stundande vårrepertoar. Den 3 mars drar säsongen igång och sedan väntar en, på många sätt, spännande teatertid.

– När jag försöker sammanfatta vårens repertoar får jag genast en massa motorvägsmetaforer, då både en bil och moped står i händelsernas centrum, och det känns hur bra som helst. Vi står en fin vår till mötes där vi som vanligt förmedlar stora berättelser fast ur ett litet perspektiv, så vi har fått ihop det väldigt bra, berättar Hertzberg.

Läs mer om Ung/scen östs föreställningar i nästa veckas nummer av LP.