• Översta raden: Josefine Palm, Jessica Öhman och Sara Andersson. Nedre raden: Rebecka Franzén och Emelie Hall. Foto: Rama Gerges

Ungföretag Teatox UF

Emelie Hall, Jessica Öhman, Sara Andersson, Rebecka Franzén och Josefine Palm är fem unga tjejer som har ett eget UF företag. För många är de, Ja! Men de är starka nog för att hålla ihop och kunna leda ett eget företag, fast att de är unga.

Teatox UF består av fem unga tjejer som går på Thoren Business Shcool i Linköping och läser sitt andra år i gymnasiet. Dem är framgångsrika och med starka personligheter. Deras ide är baserat på att återförsälja te från ett företag i Canada.

– Själva idén kommer vara att vi introducerar det till svenskar, berättar ett av tjejerna.

I början var det bara Jessica Hall som nu är säljchef och Emelie Hall som nu är VD över företaget. De två tjejerna fick iden av Emelies föräldrar har en hälsokostbutik. först försökte de hitta något i Sverige men det vart inget av, sedan vände de sig till olika företag utomlands och nu har de ett företa i Canada som de ska köpa av.

Under samma tid hade Josefine Palm som är administratören, Rebecka Franzén som är marknadsansvarig och Sara Andersson som nu är ekonomichef samma tankar som de andra tjejerna men inte samma ide. Dem valde att satte ihop och bildade ett eget företag som kan passa allas vilja.

Om tee

En teatox ären detox baserat på te. Detox innebär en utrensning av gifter och annat som är dåligt för kroppen. Tteatox-kuren kommer att innehålla två olika sorters te som man dricker under 14 dagar. De kommer även att sälja ett dag-te som boostar immunförsvaret och energinivån och ett natt-te som minskar stress och har en lugnande effekt.

Målgrupp

Deras produkter är för alla över 16 år som tänker på att ha ett hälsosamt liv, samt för att rensa ut gifter ur sina kroppar genom att dricka något varmt och gott samtidigt avslappnande. Därför är det en anledning till varför deras vinst av försäljning kommer att funka rätt bra.

– Vi har gjort en undersökning på vad människor tycker om iden, och det visade sig vara rätt kul och intressant för de mest, och därför tror vi att vinsten kommer gå bra, berättar ett av tjejerna.

Tankar och uppfattningar

Såsom dem flesta tycker att UF är det bästa man kan vara med om, och det mest spännande som man får uppleva inom sina år i gymnasiet, har dem fem unga tjejerna samma tankar och uppfattningar om UF.

Redan i början av deras planeringar kan man se att de är rätt förväntningsfulla för allt som kan dyka upp framför de av problem men samt roliga minnen.

– Vi har tryggheten att man inte kan bli skyldiga för något, och går det inte bra så går det inte bra, berättar Emelie Hall i form av en sammanfattning av deras uppfattning om ungföretag samhet.

Planeringar för företaget

Tjejerna har haft lite problem med att hitta en rådgivare, men nu har dem en. Nästa steg är att starta upp ett bankkonto så att dem kan köpa sina varur. Teatox tjejerna är energifulla och vill vara med på alla mässor oavsett inom UF eller inte, samt tävlingar som de kan ha möjligheter för.