• Kristin Kronander ser fram emot sitt nya uppdrag på Alléskolan. Foto: Helén Stenberg
  • Alleskolan har nu blivit finare och trevligare sedan denna bild togs. Foto: Patrik Ekström

Unik chans för ny rektor

Kristin Kronander är ny mellanstadierektor för uppdaterade Alléskolan. En unik chans menar hon.

Kristin Kronander såg en unik chans att få göra en upp- och omstart då tre skolor blir till en från och med läsåret 2013/2014.

Ny på jobbet

-Jag började den 5 augusti och är således väldigt ny, säger den erfarna skolledaren som senast kommer från en tjänst som biträdande rektor vid Realgymnasiet i Linköping. När jag blev medveten om att den här tjänsten var ledig, och den utmaning som fanns i den, så blev jag väldigt intresserad. Det här är en unik chans då man ska få ihop tre olika skolor till en enda med allt vad det innebär. Det finns väldigt många duktiga och kompetenta lärare som också bär med sig olika erfarenheter från sina respektive skolor, menar Kristin Kronander och gläds över att kunna få chans att sätta sin prägel på ”nya” Alléskolan. Åtvidaberg jobbar med ”Sju nycklar” och de tankar som finns där ligger nära EU:s nyckelkompetenser med alltifrån digitalt och matematiskt tänkande till kommunikation och entreprenörskap.

Fint både ute och inne

-Sedan har vi fått en väldigt fin utemiljö också, vilket också självklart är mycket roligt, tycker Kristin Kronander som ursprungligen kommer från Skåne samt också har varit lärare på Gotland innan flyttlasset gick till Linköping. Från och med nu är det alltså jobbet som ny mellanstadierektor i Åtvidaberg som gäller för henne.