• Annica Rathsack bestämmer själv vilka smycken hon ska köpa in till butiken. Foto: Emma Taube Sjöstedt
  • Hos Rathsack Jewellery finns märken som är unika i Linköping. Foto: Emma Taube Sjöstedt
  • Det finns även smycken för män i butiken. Foto: Emma Taube Sjöstedt

Unika smycken i unik miljö

Den nya butiken Rathsack Jewellery har flera smyckesmärken som inte finns någon annanstans i Linköping. –Jag vill förmedla kvalitetssmycken till vettiga priser, säger ägaren Annica Rathsack.

Den 27 november slog Rathsack Jewellery upp dörrarna, en butik som ägs av Annica Rathsack och Tommy Sandberg. Rathsack Jewellery har flera märken som inte finns i stan – tre italienska varumärken och två danska. Dessutom säljer butiken klockor från det svenska märket Yvette Hass.

–Målgruppen som har varit här hittills är väldigt bred, och det känns jättekul, berättar Annica Rathsack.

”Köpt det jag själv gillar”

Annica Rathsack har träffat alla leverantörerna och själv bestämt vilka smycken hon ska köpa in till butiken.

–Jag har bara köpt det jag själv gillar och tror på, för jag kan inte sälja saker som jag inte tycker om. Jag blir så glad i kroppen när personer tycker att smyckena är fina. Det är ett bevis på att jag förhoppningsvis har tänkt rätt, säger Annica Rathsack och tillägger att smyckena inte är så dyra.

–Vi jobbar mycket med swarovski-stenar, cubic zirconia-stenar och silver. Sedan har vi många smycken med guld- och roséguldplätering. Jag tycker att det är viktigt att köpa ett set, så att smyckena matchar varandra.

Modern och tuff miljö

Annica Rathsack vill förmedla en modern och lite tuffare miljö.

–Många har sagt ”åh vilken fin butik, den är så annorlunda!”

Annica Rathsack menar att en viktig del är belysningen. Butiken har en kall belysning på smyckena för att de ska lyftas fram, medan övrig belysning är varm.

I 20 år jobbade Annica Rathsack på Brothers and Sisters. Och efter det blev hon butikschef i en guldsmedsbutik, men redan innan hon började arbeta där hade hon börjat drömma om att öppna en egen smyckesbutik. Till slut hittade Annica Rathsack och Tommy Sandberg en lokal som de kände hade rätt läge, så de slog till och startade Rathsack Jewellery.

–Det är en väldigt stor satsning och ett stort ansvar. Men jag tycker att det är så roligt att träffa kunder. Jag säljer med hjärtat, och jag tycker att det är viktigt att kunderna ska känna sig nöjda när de går ut ur affären.