• Louise Hävre, konstnär från Ljungsbro har skänkt tavlan.
  • Göran Ingvald är eldsjälen som vill skänka pengar till Barndiabetesfonden. Foto: Tommy Pettersson

Upplevelsekväll till förmån för Barndiabetsfonden

Kräftfiske, uppträdanden, ponnyridning och allsköns skoj lockade Ljungsbro Sportfiskeklubb med lördagen den 10 augusti men tyvärr så ställde regnet till det då det kom i riklig mängd.

Göran Ingvald är eldsjälen bakom dessa upplevelsekvällar. Han jobbar så pass mycket med dem att han knappt hinner fiska något själv, men vad gör väl det när man jobbar för en god sak.

– Visst var vädret en bov i dramat men det blev ändå en lyckad kväll och när Jan Johansen uppträdde så var det gott om folk och totalt sett så blev det en lyckad kväll. Vi har ännu inte räknat ihop hur mycket pengar vi har samlat in i år men förra året kom vi upp i 98 000 kronor och totalt sett har vi skänkt över 300 000 kronor. Jag räknar kallt med att vi slår förra årets summa och passerar 100 000 kronor i insamlade medel, berättar Göran Ingvald då vi satt oss ner för att summera årets upplevelsekväll.

Kräftfiske och dansband

– Kräftfisket var också mycket uppskattat och säkert något vi kommer att fortsätta med i framtiden, säger Göran Ingvald då vi fortsätter att prata om de kommande upplevelsekvällarna.

– Det är mycket jobb att ordna en sådan här kväll och jag gör ganska mycket i och med att jag även jagar in sponsorer, bokar artister och ser till att allt fungerar. I framtiden skulle jag vilja arrangera en danskväll i Folkets Park med några dansband, ett rockabilly-band och öltält. En riktig rolig kväll som förhoppningsvis kan inbringa stora slantar till Barndiabetesfonden, avslutar Göran Ingvald.