• Intresset var stor när LFC tjejerna delade ut biljetter i Gränden. Foto: Tommy Pettersson

Uppmarsch inför fotbollsfesten

Lördag den femte november möter LFC - Eskilstuna United hemma på Linköping Arena och då blir det säkerligen ett nytt publikrekord igen. Före och efter matchen ska LFCs 2:a SM- guld firas ordentligt. Det ska LFC tillsammans med Linköpingsborna se till.

I lördags stod LFC-Ctjejerna i Gränden och delade ut biljetter till matchen och de som ville kunde ta en Selfie med sina idoler. Intresset var stort och det finns stora förhoppningar att man ska kunna slå publikrekordet pår arenan

– Vi hoppas naturligtvis på en näst intill fullsatt arena som det var mot Rosengård. Den matchen gällde ju så mycket för oss och då kom det  6 200. Idag kan arenan ta drygt 7 000 personer så vi får hoppas på det bästa och på bra väder, säger klubbdirektören Maria Hagström vidare.

– Det kommer att att bli en jättebra match eftersom Eskilstuna har mycket att kämpa för, en champions league plats står eventuellt på spel för dem och vi vill visa upp från vår bästa sida oss införa guldfirandet som kommer att ske i samband med matchen.

 Damfotboll i världsklass

Linköping tog steget upp i allsvenskan 2004 och år 2009 tog man hem guldet för första gången och då blev laget ordentligt hyllade av Linköpingsborna på Stora torget för sin sin SM-triumf. Nu är det åter igen dags att fira Guldhjältarna med ett hejdundrande celebrerande på Linköpings Arena. Förutom LFC och Visit Linköping & Co stöttar fem bolag hela arrangemanget genom att man betalar matchbiljetterna för de som hämtar dem på särskilda ställen som på Linköping Konsert & Kongress och hos Dukatens kundtjänst.

– Tillsammans med LFC ska vi arrangera ett stort guldfirande på Linköpings Arena i samband med matchen mot Eskilstuna den femte november. Det kommer att hända väldigt många olika saker en timme innan matchstart. Matchen börjar 15:00 och vi startar 14:00 med våra aktiviteter som jag än så länge inte kan gå ut med ännu vad det blir för något, säger Lotta Hoffsten projektledare på av Visit Linköping & Co

– Inför det stora firandet har Linköpingsborna möjlighet att hämta sina biljetter utan kostnad till matchen den femte november på särskilda ställen som till exempel på Linköping Konsert & Kongress och hos Dukatens kundtjänst,  berättar Emma Tördahl produktionsledare på marknad i Visit Linköping & Co.

Bolagen som står bakom den inköpta entrébiljetten till matchen är: Botrygg, Stångåstaden, Lejonfastigheter, Tekniska verken och Dukaten.