• Initiativtagarna Carina Sabel, Bobbo Ekberg och Fredrik Eriksson var minst sagt nöjda efter uppträdandet. Foto: Dennis Petersson

Urpremiär för KulTurens allsångssatsning

"Vi vill att deltagarna ska skina"

Efter månader av förberedelser och spänd väntan var det äntligen dags. Publiken satt redo, husbandet gav tummen upp och tekniken var i sin rätta ordning, sedan intog artisterna scenen för att rivstarta KulTurens nya allsångssatsning, och det med dunder och brak.

 Man kunde nästan ta på stämningen efter den timmes långa föreställningen. Med breda leenden, många skratt och ihärdiga applåder lämnade artisterna scenen och kvar stod husbandet, och tillika initiativtagarna, bestående av stödpedagogen Fredrik Eriksson, vårdaren Carina Sabel och trummisen Bobbo Ekberg. De var nöjda och glada, den nya satsningen gick precis så bra som de hade hoppats.

– Med det här konceptet vill vi lyfta fram våra deltagare här på KulTuren, att de får chans att skina på scenen, vilket de verkligen gjorde. Nu är premiären avklarad och vi har fler tillfällen inplanerade under våren, men går det så här bra varje gång kommer vi definitivt att återvända även till hösten, berättar de.

Musikgrupper

KulTuren startades upp år 2009 och är en kommunal enhet inom daglig verksamhet. Här får deltagarna möjlighet att välja mellan olika kreativa sysselsättningar, bland annat teater, bild och smyckestillverkning, dessutom kan man delta i någon av de många musikgrupperna. Det var en av dessa grupper som genomförde det succéartade allsångsprogrammet, där den folkkära artisten Carola Häggkvist stod i fokus.

– Hela tanken är att det ska efterlikna "Allsång på Skansen". Vi bjuder in artister som får uppträda samtidigt som vi sjunger allsång tillsammans där varje tillfälle har ett speciellt tema. Jag hoppas att satsningen kan bidra till många roliga eftermiddagar framöver, säger Fredrik Eriksson.

Rockkungen

Premiärallsången inleddes av rockkungen Elvis Presley, fortsatte med flera välkända Carola-låtar och avslutades med en egen version av "Stockholm i mitt hjärta". Vid nästa tillfälle på KulTuren är det teatergruppen som gästar den nystartade allsångssatsningen.