• Många förändringar på Linköpings Health Care. Malin Moborn har nyligt tillträtt som vd samtidigt som Pierre Söderfjord avvecklar sitt och hustruns företag Creativ Friskvård för att ansluta sig till bolaget. Foto: Dennis Petersson
  • I lokalerna finns det bland annat simbassänger. Foto: Dennis Petersson
  • Det välutrustade gymmet är en viktig kugge i verksamheten. Foto: Dennis Petersson
  • Stenove Ringborg efterträds av Malin Moborn och var med och startade Linköpings Health Care som är ett dotterbolag till Linköping Hockey Club.

Utbyggnad, utökning och vd-skifte

"Har en spännande resa framför oss"

Året var 2009 när Linköpings Health Care slog upp dörrarna för allra första gången. Sedan dess har de med ett komplett utbud av sjukvård, friskvård och rehabilitering jobbat för att skapa en allt mer aktiv livskvalité i Linköping. Nu tar de nästa steg, med flera utvecklande förändringar. – Vi kommer att bli tämligen unika, säger massageterapeuten och elittränaren Pierre Söderfjord.

I hela 14 år har han drivit Linköpingsföretaget Creativ Friskvård tillsammans med hustrun Cecilia. Med allt från olika former av massagebehandlingar till hälsoprofilbedömningar och floating på agendan har de skapat sig en stor kundkrets, både vad gäller idrottsföreningar och privatpersoner. Med den bakgrunden väljer de nu att gå en ny väg och utvecklar samarbetet tillsammans med idrottsföreningen LHC:s dotterbolag Linköping Health Care.

Fördelar

– Jag har jobbat med olika uppdrag här tidigare, bland annat som fystränare för LFC, men jag och Cecilia har efter moget övervägande kommit överens om att delta i den här satsningen, avveckla vårat företag och bli anställda hos Linköping Health Care, berättar Pierre och fortsätter:

– Båda parterna har insett fördelarna med ett utökat samarbete, att vi kan utveckla oss ytterligare och konkurrera bättre på marknaden. Med ett sånt här brett koncept innehållande tjänster i utökade och ändamålsenliga lokaler kommer vi att kunna möta den efterfrågan som finns. Det är en gedigen kompetens som samlas på ett enda ställe och med den erfarenhet som ryms inom väggarna blir vi tämligen unika.

Ny vd

När vår tidning träffar honom på Torkelbergsgatan i Linköping är det i sällskap av Malin Moborn och Catrine Ivarson. Den förstnämnda är ny vd efter avgående Stenove Ringborg och med en bakgrund inom sjukvårdssidan och Region Östergötland hoppas hon kunna bidra med nyttig erfarenhet i bolagets fortsatta utveckling. 

– Det känns jättespännande och inspirerande att ge sig in i det här då jag har ett brinnande intresse för träning och friskvård och en lång erfarenhet inom sjukvården. Linköping Health Cares koncept känns som något jag kan stå för och känna stolthet över, berättar Moborn.

– Om du kommer till någon av våra läkare har du en lätt väg vidare till de övriga delarna av vår verksamhet, till exempel sjukgymnastiken. Här slussas du snabbt vidare och vägen till diagnos är rak och snabb, vilket är en av våra fördelar. Vår verksamhet har ett unikt helhetskoncept bestående av sjukvård, friskvård och rehabilitering, vilket minimerar riskerna att våra patienter faller mellan stolarna.

Spännande resa

Catrine Ivarson är koordinator och har varit med från starten. Hon ser ljust på verksamhetens nya storsatsning och med en utbyggnad på 125 kvadratmeter får Pierre och Cecilia Söderfjord fräscha och moderna lokaler att göra sig hemmastadda i. Den 17 april påbörjar de företagets flytt.

– Vi har en spännande resa framför oss. Det här blir en stor nytändning för alla oss som har jobbat här under en längre tid, avslutar Ivarson.