• Kusinerna Thu Do och Sandra Tran har öppnat sin andra salong, den här gången i Ekholmens centrum. Foto: Dennis Petersson
  • Det är en minst sagt ljus lokal som de båda salongsägarna har öppnat dörrarna till. Foto: Dennis Petersson
  • Här får man sina naglar fixade. Foto: Dennis Petersson
  • Här får man sina naglar fixade. Foto: Dennis Petersson

Utökar med salong i Ekholmen

Med en framgångsrik skönhetssalong i Katrineholm ville Sandra Tran och Thu Do utöka verksamheten och etablera sig i Linköping. De fick tag i en perfekt lokal och huserar, sedan två veckor tillbaka, i Ekholmens Centrum. – I framtiden kanske vi kan öppna på ännu fler platser, säger ägarduon.

Vitt är den dominerande färgen och den karaktäristiska ljuskronan gör att lokalen sticker ut från mängden. I Ekholmens Centrum, tillsammans med ICA, Willys och mängder av andra butiker, ligger "Royal Nail & Form", en nystartad skönhetssalong som erbjuder så väl pedikyr som gelenaglar och permanent makeup. I två veckor har de hållit sina dörrar öppna.

– Vi har en exakt likadan salong, med samma koncept, i Katrineholm. Vi har länge tänkt att vi skulle etablera oss i Linköping, men det har aldrig blivit av, men nu fick vi tips om den här lokalen från vänner och bekanta. Det är mycket på gång här i Ekholmens centrum så det kändes som en bra möjlighet, säger Sandra Tran och fortsätter:

– Det kom in kunder redan under första dagen här, utan att vi har marknadsfört oss särskilt mycket, så det känns jättebra.

Stor erfarenhet

Kusinerna Sandra Tran och Thu Do kom från Vietnam till Sverige under 1990-talet. Den sistnämnda har erfarenhet av skönhetsbranschen sedan 17-års ålder och har arbetat i så väl hemlandet som i Tyskland. Enligt dem själv är det den personliga servicen och den höga kvalitén som gör att kunderna kommer tillbaka till deras verksamhet.

– Vi har inga ambitioner att bygga jättestora salonger med tio till tolv medarbetare, utan vi satsar på det småskaliga, då får man bättre kontakt med kunderna. I framtiden kanske vi kan öppna på ännu fler platser, säger Sandra Tran och avslutar:

– Det har blivit mycket mer populärt att fixa sina naglar de senaste åren, och jag tycker faktiskt att man borde unna sig någon av de tjänster vi erbjuder, de gör kundens vardag lättare.