• Michael J Garib tar sig gärna ett dopp men då ska vattnet blivit lite varmare. Foto: Tommy Pettersson
  • Att grilla är för många en självklarhet. Foto: Tommy Pettersson
  • En lagun mitt i stan. Foto: Tommy Pettersson
  • Plaskdammen för de allra minsta. Foto: Tommy Pettersson

Utomhusbaden öppnar snart

Nu öppnar snart det olika badplatserna som finns runt om i kommun. Men säkerligen har en och annan friskus redan doppat sig.

Visserligen är det snudd på rekordkallt ute just nu och det är säkerligen inte särskilt mycket varmare i vattnet heller. Längst Stångån och i direkt stadsmiljö finns det ett flertal fina och trevliga badplatser. Bland dessa hittar man, bland annat, Johannelundsbadet där det även finns ett fik, möjlighet att spela beachvolleyboll samt toaletter. Driver de båda fiken gör Michael J Garib.

Redan öppnat

– Fiket inne i stan har redan öppnat men det är bara öppet när så vädret tillåter, badplatsen har väl inget direkt namn men vi kan väl kalla den "Hilton beach", det låter väl bra, skrattar Michael J Garib som driver kiosken och hyr ut trampbåtar på nämnda ställe. Han är väldigt nöjd med utvecklingen där men önskar sig toaletter och dusch där precis som det finns vid Johannelundsbadet.

– Jag skulle själv kunna ansvara för städningen av både toaletter och dusch om kommunen ordande med det andra.

Trampbåtar i centrum

Badet i Johannelund öppnar den 15 maj. Där finns det som sagt både dusch och toaletter.

– Vi får hoppas att resten av månaden blir solig och varm så att folk verkligen får lust att bada och sola. Maj har ju inte visat sig från sin allra bästa sida och idag så haglar det ju till och med.

I Johannelund finns det även en mycket omtyckt plaskdamm. Plaskdammen är riktad till de allra minsta barnen då den är mycket grund. För några år sedan så talades det om att lägga ner densamma men nu är den populära lilla dammen sedan drygt ett år öppen igen.