• Skridskoskolans barn visade även de sina kunskaper. De allra minsta var populärast. Foto: Julia Kimell
  • Hockeykillarna frambringade stora applåder när de tog av sig skjortorna. Foto: Julia Kimell
  • Förutom soloframträdanden och dansuppvisningar var det även en del paråkning när killarna kom in på isen. Foto: Julia Kimell
  • Några lite läskigare typer dansade Gangnam style. Foto: Julia Kimell
  • Sofia Wollert och Helene Holmsten tackas för sin regi de jobbat med sedan förra sommaren. Foto: Julia Kimell

Vacker show på is

Linköpings konståkningsförening visar framfötterna. Nyligen satte de upp en rejäl show där åkare från 4 till 18 år visade upp sina bästa danssteg till koreografi av tränarna Helene Holmsten och Sofia Wollert.

– Vi har temat ”en musikalisk tidsresa”, och just den idén kom spontant när jag och Sofia slog våra kloka huvuden ihop, säger Helene.

LKF on ice är en fartfylld och färgsprakande föreställning med många olika klädbyten och danser med musik från många årtionden. Allt från soloåkning till massdans med 140 deltagare i. Deltagarna är mellan 4 och 18 år, och med några gästande hockeykillar som grädde på moset.

– Utmaningen ligger i att det ska hända saker på isen hela tiden för att det ska vara spännande att titta på. Det här är verkligen ett jättebra tillfälle för oss att jobba tillsammans. Vi har blandade åldrar i uppträdandena och vi blir starkare och mer sammansvetsade.

Stort startfält

Marianne Hogner håller samman hela showen och sköter även det administrativa.

– Linköpings konståkningsförening är den fjärde största klubben i Sverige med mellan 300 och 350 åkare i åldrarna 4-20. Det roligaste under showen är slutnumret då det är över 140 åkare på isen samtidigt, säger hon.

Och mycket jubel blev det. Speciellt när hockeykillarna kom in första gången, och många leenden blev det när de allra minsta barnen i skridskoskolan kom in med stapplande steg.