• Kommunalråd Lena Micko minglade i Cupolen. Foto: Julia Kimell
  • Linköpingssonen Lennart Ekdal var moderator under Näringslivsdagen. Foto: Julia Kimell

Vad är attraktivt för en stad?

I veckan samlades Linköpings företagare, politiker och tjänstemän för att finna svar på frågan hur man bygger upp attraktiviteten i Linköping och hur vi kan stärka näringslivets utveckling.

Kommunalrådet Lena Micko var med, och berättade om syftet med dagen.

– Näringslivsdagen är ett sätt för kommun och näringsliv att mötas för att kunna skapa gemensam tillväxt och finna vad som är attraktivt för en stad. Vi behöver konkurrera med andra städer, genom att skapa en gemenskap. Och med så många parametrar som möjligt kunna avgöra hur vi gör med exempelvis tunnelfrågan, säger hon.

Måste ha fler bostäder

Vidare berättar hon att alla stadsdelar måste växa så att man till befolkningen kan erbjuda bostäder, bra kommunikationer och samhällsservice och kunna ge snabba och täta beslut från kommunen så att företag inte hämmas.

Styret i staden är bytt men Lena Micko tror det är viktigt att över tid ändå vara överens i för staden strategiska frågor, som till exempel hur vi gör med bostadsbristen.

Näringslivsdagen arrangeras av Nulink, Mjärdevi Science Park och Sankt Kors och hade mångårige journalisten och programledaren Lennart Ekdal som moderator.