• För Albin Lorentzon har hockeyn betytt mycket. En rolig sysselsättning med kompisarna som ung. När han blev äldre blev det mer och mer allvar. I dag har han slutat på elitnivå. Foto: Max Elofsson
  • Just nu fyller han sina dagar även utan hockeyn och att stanna i stan kändes självklart. Foto: Max Elofsson

Vad gör man efter karriären?

I ungdomsåren var Albin Lorentzon en av Linköpings mest lysande backstjärnor. Under karriären har han representerat hockeylag som LHC, Örebro, AIK och Vita Hästen. Nu har han valt att lägga av och fokusera på annat.

Albin Lorentzon spelade tre hela säsonger i LHC:s A-lag mellan 2011 och 2014. Innan dess spelade han i juniorlagen. Han har dessutom representerat landslaget i världsmästerskap för juniorer.

Under hans tid som juniorspelare fram till 2006 spelade han ett fåtal matcher med Linköpings A-lag redan då i Elitserien (dåvarande SHL). Efteråt har han varvat spel i högsta serien SHL med spel i klubbar i Allsvenskan. Västerås, Örebro, AIK och Norrköpingslaget Vita Hästen är de andra svenska klubbarna som Albin Lorentzon har spelat hockey i. Och just Vita Hästen blev hans sista klubbadress som aktiv spelare.

Ingen flytt

Albin har alltid känt att familjen går i första hand, därmed har han inte velat lämna dem i Linköping. Att flytta var aldrig ett alternativ.

– Till Norrköping gick det bra att pendla, men när det inte blev någon fortsättning där så var det ett lätt beslut att lägga av, säger han.

Annars säger han att han gärna hade fortsatt att spela hockey om det hade funnits någon lösning i närområdet.

Lyckligt lottad

I dag fyller Albin Lorentzon dagarna med att bland annat ta hand om sina två barn, där den ena håller på med inskolning. Tankar om att studera har också kommit.

– Jag har tänkt studera till fysioterapeut på Linköpings universitet och det vore roligt att få fortsätta vara nära något lag, säger Albin.

Än så länge har han inte märkt av något markant skillnad i livet mot när han livnärde sig som hockeyproffs. Han säger att framåt vintern lär det bli desto tydligare när hockeysäsongen har pågått ett tag.

– Jag känner mig ändå lyckligt lottad som har kunnat ha hockeyn som mitt jobb så pass länge, avslutar Albin Lorentzon.

Albin Lorentzon

Ålder: 30.

Familj: Frun Caroline och två barn.

Bor: I Linköping.

Klubbkarriär: Linköping HC, Västerås IK, Comet (Norska ligan), Örebro HK, AIK, Vita Hästen.