• På bild syns Linneas favoritklänning som hon köpte till sin 25-årsfest. Foto: Jenny Kallio
  • Prickigt, skoj och midjeskärp. Det är ett måste för varje rockabillybrud. Foto: Jenny Kallio
  • Läderjackan med inspiration från Grease håller 50-talet på plats trots allt. Foto: Linn Strelin
  • Svart och nedtonat för att neutralisera stilen på jobbet. Foto: Linn Strelin

Vad har du på dig Linnea Jägerstedt?

Den 26 åriga rockabilly-tjejen älskar den tuffare stilen som framhäver de kvinnliga formerna.

Linnea Jägerstedt är Stockholmsbo i generna men flyttade till Linköping för sju år sedan för att studera. Hennes stil är väldigt 50-tal och "rockabilly" inspirerad. Hon gillar stilen för att den, i hennes tycke, är väldigt kvinnlig. Den framhäver mycket kurvor och former. Samt att den går att variera med modernare eller tuffare inslag.

Dagen till ära har hon på sig en mer nedtonad look eftersom hon vill se mer neutral ut på arbetet. Hon försöker balansera sin stil med vardagen, utan att lämna 50-talet allt för mycket. I dag har hon exempelvis på sig en skinnjacka, som osar lite Sandy i Grease. Men när hon inte arbetar så kommer en mer färgstark figur fram. Linnea äger ett antal rockabilly inspirerade halterneck klänningar i olika färger och mönster. Sen brukar hon ha hårband, pärlhalsband, band i midjan och röda läppar.

Rockabilly och 50-talsstilen började hon med för ungefär tre år sedan. Hon har alltid fascinerats av klädstilen och hennes vänner ger henne mycket komplimanger för den. De tycker att den passar henne och att den sticker ut på ett positivt vis. Till fest har Linnea alltid en klänning eller kjol, gärna prickigt eller i något annat spännande mönster.

– Jag har en röd klänning som jag köpte jag till min 25-årsfest. Jag hade 50-tals/rockabillytema på den festen då och klänningen är en av mina absoluta favoriter, berättar Linnea.