• Att ÅFF tagit över Stallet är känt sedan länge men vad ska det bli av simhallen är nu den stora frågan. Foto: Patrik Ekström
  • Stallets framtid är tryggad men vad ska hända med simhallen är den stora och springande frågan. Foto: Lars - Göran Bexell

Vad ska det bli av simhallen?

Efter några olika turer kring vad det skulle bli av det gamla anrika hotell Stallet så tog ett sidobolag till ÅFF över men vad det ska bli av den intilliggande simhallen är fortfarande en öppen fråga.

Turerna kring Stallet har man kunnat följa i media och vad som skulle bli av det en gång så stolta hotellet har varit många och av olika karaktär. Nu har det landat i att ÅFF tagit över verksamheten och kommer att hyra hela hotellet och driva det enligt de idéer som man har. Bland annat ska man hyra ut rum till de elever som går på fotbollslinjen. En lösning fastighetsägaren Tord Önnegren på Roomzzz AB är mycket nöjd med.

– Det har varit lite olika bud på vad man skulle ha för verksamhet i Stallet. Det har pratats om både behandlingshem och flyktingboende men det här är jag självklart mycket nöjd med, säger Tord Önnegren på telefon från Spanien där han för tillfället vistas.

Ett gott namn

– ÅFF har ju ett gott namn i Sverige och det hoppas man ju ska hjälpa till lite också, säger han och berättar att när man tog över fastigheten så var den i ett bedrövligt skick och det var nog bara frågan när hela bygganden skulle rämna.

I köpet av Stallet ingick även den intilliggande simhallen och när det kommer till verksamheten där är det ännu frågetecken som behöver rätas ut om vad som ska hända med den.

– Självklart skulle jag önska att någon ville driva den som simhall men det verkar svårt att få det att gå ihop. Kommunen har visserligen inte stäng dörren för att man på något sätt ska kunna hålla simhallen öppen men några bidrag till en eventuell entreprenör då en simhall är väldigt kostsam att driva. Jag tror inte att människor i allmänhet är medvetna om att de betalar en bråkdel av vad det kostar att hålla verksamheten i en simhall igång, menar Tord Önnegren vidare som berättar att han även varit i kontakt med olika intressenter som skulle kunna tänka sig att hålla simhallen igång men än så länge har det inte blivit något beslut taget och som jag sa tidigare, det måste till att kommunen tillför någon form av bidrag för att man ska kunna bada och plaska i simhallen.

Står där den står

– Simhallen står där den står. Den ingick i köpet av Stallet och som det ser ut idag så kostar den mig, i princip, inga pengar alls. Däremot var inte bassängen tömd ordentligt inför förra årets vinter och du vet ju hur det blir när vatten fryser. Det kunde gått riktigt illa, berättar Tord Önnegren vidare.

– Det vore verkligen synd om det skulle bli så att man lade igen bassängerna och det blev något annan verksamhet i simhallen men jag är inte främmande för det eller om någon har en annan idé om vad man skulle kunna göra i fastigheten. Då får man gärna höra av sig, poängterar Tord Önnegren på Roomzzz AB.