• Frida Ramevik och Julia Hjalmarsson tyckte att det var roligt att lyssna på debatten.
  • Cirka 4300 elever samlades i Saab Arena.Foto: Emma Taube Sjöstedt
  • Ungdomsförbunden debatterade under ledning av Lennart Ekdal. Foto: Emma Taube Sjöstedt

Valdebatt för gymnasieelever

I måndags arrangerades en valdebatt för alla elever i Linköpings kommunala gymnasieskolor. De politiska ungdomsförbunden debatterade under ledning av Lennart Ekdal medan publiken applåderade och buade högt.

En grupp elever hade gemensamt jobbat fram frågor under rubrikerna utbildning, arbetsmarknad, bostäder, miljö, integration samt jämställdhet. En av frågorna var hur eleverna påverkas av det nya betygssystemet. Ungefär 4300 elever från Anders Ljungstedts Gymnasium, Birgittaskolan, Berzeliusskolan, Folkungaskolan och Katedralskolan kom för att lyssna på debatten.

Roligt med tjafs

Frida Ramevik och Julia Hjalmarsson går på Anders Ljungstedts Gymnasium och båda tyckte att det var kul att ungdomsförbunden tog sig tid att komma till Saab Arena för att debattera.

– Men det är lite svårt att höra vad de säger när de skriker på varandra och publiken buar, säger Frida Ramevik.

– Jag tycker att det är roligt när det är lite tjafs mellan ungdomsförbunden, förklarar Julia Hjalmarsson och säger att hon vet vilket parti hon ska rösta på. Frida Ramevik har inte bestämt sig än, men hon hoppas att debatten kan få henne att bestämma sig.

– Jag har inte så mycket koll annars så jag försöker lyssna och hänga med, berättar Frida Ramevik.