• Den välkända konstprofilen Britt Fällman debuterar med sin första utställning någonsin när hon i detta nu har intagit Skådebanan i Linköping. Foto: Dennis Petersson
  • På Skådebanan i Trädgårdsföreningen finns Fällmans debututställning tillgänglig till den 9 december. Foto: Dennis Petersson
  • Tavlan "Birds" är bara en del av den mångsidiga utställningen. Foto: Dennis Petersson

Välkänd konstprofil debuterar

Konstföreningen ALKA, Galleri Rix och sist men inte minst Passagen. Britt Fällman har sannerligen en gedigen karriär som konstpedagog bakom sig, och hon kan ett och annat om penselns avancerade teknik. Trots det har hon aldrig tidigare ställt ut, men nu debuterar hon på Skådebanan i Linköping. – Jag är så himla nervös, säger den välkända konstprofilen.

Det är med ett stort leende som Britt Fällman beskådar sin första utställning någonsin. Hon har precis intagit det lilla, och välbelysta, rummet på Skådebanan i Trädgårdsföreningen och hennes debut är ett faktum. När vår tidning kliver in i den karaktäristiska byggnaden är hennes puls hög, men efter alla förberedelser är hon nöjd med resultatet som numera pryder de konstnärliga väggarna.

– Jag har sett väldigt mycket bra konst genom åren och jag har så himla höga krav på mig själv, så jag har aldrig vågat att visa upp någonting tidigare. Jag är så himla nervös, det är hemskt, man ska inte utsätta sig för sånt här egentligen, men så känner nog alla som visar upp något de skapat, säger konstprofilen.

Från tidig ålder

Redan som barn var penseln ett naturligt verktyg för Linköpingskonstnären och genom åren har hennes skapande pågått i det tysta. Trots det är hon en välkänd profil i stan då hon arbetat som konstpedagog på så väl konstföreningen ALKA som Galleri Rix och konsthallen Passagen. 

– I mitt skapande utgår jag från naturen och dess former och färger. Först målade jag realistiskt, att det ser ut som det ska så att säga, men därefter har jag frångått den stilen allt mer. Nu fångar jag mest känslan genom att stilisera och med det försöker jag hela tiden fånga det mångtydiga, säger Fällman och fortsätter: 

– Jag är absolut nöjd med utställningen, det måste jag nästan vara i det här läget. Man kan aldrig veta om det blir fler tillfällen, tas det väl emot den här gången så fortsätter jag garanterat. 

Fram till den 9 december har allmänheten möjlighet att ta del av Britt Fällmans debututställning.