• Polisen är intresserade av eventuella iakttagelser i området kring Djurgårdsgatan-Lasarettsgatan vid det aktuella brottstillfället. Foto: Tommy Pettersson

Väpnat rån mot en livsmedelsbutik

I livsmedelsbutik på Djurgårdsgatan

I Linköping inträffade ett väpnat rån mot en livsmedelsbutik på Djurgårdsgatan vid 21-tiden under annandag påsk.
Enligt uppgifter har två maskerade gärningsmän  hotat personal med ett pistolliknande föremål.
Polisen är nu intresserad av  iakttagelser i området kring Djurgårdsgatan-Lasarettsgatan vid tiden för brottstillfället.  Teknisk undersökning genomfördes på brottsplatsen under  måndagsförmiddagen.

Sammanfattning av påsknatt

Polisen har under annandagsnatten hanterat 56 ärenden. 
Tre personer har gripits för  brott och två har omhändertagits på grund av berusning.
På Gamla Övägen i Norrköping greps en 17-årig yngling efter en  fordonskontroll vid 03-tiden. Bilen som 17-åringen körde var stulen från  personal på ett skolhem som han har kopplingar till.
Ytterligare två män i 30-årsåldern greps för inbrott i en klädbutik på  Skolgatan i Norrköping strax före klockan 04.00. 
Polis larmades till adressen av  väktare. De misstänkta greps på bar gärning av väktare och polis.

Jobbig polispåsk

Det har varit ganska mycket jobb i krogmiljön under påskhelgen med flera omhändertagna  och  flera misshandelsfall. 
Inga allvarligare fall av misshandel har  dock  rapporterats. Polisen har under lördag till söndagsnatt hanterat 107 ärenden. Två personer har  gripits för brott och 25 personer har omhändertagits på grund av berusning eller  ordningsstörning. Personerna som gripits har gjort sig skyldiga till minst två  misshandelsfall  i Norrköping under natten och båda männen är i  25-årsåldern. 
Tio personer har frihetsberövats av andra anledningar.

Anlagda bilbränder

I Finspång sattes sex bilar i brand. Bränderna som troligen är anlagda har  skett på två olika platser. I söndagsnatt inkom samtal om bilbrand på  Dunderbacksvägen i Finspång.
På plats kunde man konstatera att det var två parkerade bilar som brann och sedan spred sig branden till ytterligare ett antal bilar.

Paktrik Ekström