Vår vackra stadsbild

Stångån, Innerstaden, Hunnebergsgatan och Domkyrkoparken. Linköping är vackert, och även fastän att jag har bott här de senaste åren upptäcker jag kontinuerligt nya platser, och slås av hur mångsidig vår unika stad faktiskt är. Nu vill vår tidning veta vad läsarna tycker!

I augusti 2014 flyttade jag till Linköping för första gången, då till stadsdelen Skäggetorp. Reaktionerna från bekanta var många, "Ska du verkligen flytta dit?", "Är det inte farligt där?", "Nu kommer du allt få låsa in cykeln i lägenheten". Jag försökte att inte lyssna, men trots det fanns en viss oro till en början, en oro som snabbt försvann. Fördomarna var många, men verkligheten helt annorlunda.

Jag trivdes, kände mig trygg och hade goda möjligheter att upptäcka Linköping ytterligare. Joggingspåret i Rydskogen, Skäggetorps grönområden och de gula rapsfälten utanför fönstret, tre vackra komponenter, och sedan dess har jag fortsatt att upptäcka nya platser med jämna mellanrum, platser som gör vår stad till vad den är.

Vallaområdet, Gamla Linköping, Trädgårdsföreningen eller Stora Torget, allt har sin charm, men vad tilltalar just dig? Kanske tillhör Linköpings vackraste plats framtiden, med så väl Vallastaden och Övre Vasastaden runt hörnet, men nu vill vår tidning få reda på läsarnas favoriter.

Skicka gärna in ditt bidrag till redaktion@linkopingsposten.se, och kom ihåg, ingen plats, miljö eller lokal är för liten eller för stor, vi vill veta allt för att sedan kunna följa upp resultatet på bästa sätt.