• En nästan fullsatt Saab arena mötte White Lions, förlåt LHC och Rögle. Foto: Tommy Pettersson
  • Grattis till White Lions för skapandet av en fin supporterkultur och bra läktarstämning. Foto: Tommy Pettersson
  • Supporteruppvärmning före match på sportbaren. Foto: Tommy Pettersson
  • LHC tackar White Lions efter match. Foto: Tommy Pettersson

Värdefull trettioåring hyllades

LHC vann i helgen pliktskyldigt mot tabelljumbon Rögle med 2 - 1. Men det var inte förmodligen inte bara matchen som drog folk till Saab Arena en vanlig lördagseftermiddag.

Det var nästan fullsatt,  bra stämning och en fantastisk inramning när White Lions firade sin födelsedag.

Heja Cluben

I alla lagidrotter på elitnivå och i stora arenasammanhang spelar en supporterförening en oerhört viktig roll. Om fansen missköter sig är det badwill för laget även om man inte har ett juridiskt ansvar för supporterföreningen. Men om supportrarna gör det de ska göra då är de en värdefull tillgång.

White Lions är LHCs supporterförening. Föreningen bildades säsongen 1986 - 1987. White Lions huvudsakliga uppgift är att stötta sitt lag i både motgång såväl som i medgång. Detta gör man genom att skapa en god stämning under match och upprätthålla en civiliserad  läktarkultur.

Ståplats - mot restaurang

I lördags hyllades White Lions av LHC och publiken på ett fint sätt. Laget åkte ut efter matchen och visade sin uppskattning med olika danser och före matchen fick alla gamla ordföringar i White Lions emot klubbens respekt i en line up på isen.

Men det roligaste under matchen var när Ståplatsklacken duellerade i olika hejar-ramsor mot Restaurangklicken på andra sidan plan.Vem som vann den ljudmatchen det törs man väl inte tycka till om.