• Patrik Jensen är primus motor i The Haunted. Foto: Tommy Pettersson
  • Adrian Erlandsson, Jonas Björler, Marco Aro, Patrik Jensen, Ola Englund - The Haunted. Foto: Nuclear Blast

Världspremiär för hårdaste bandet

The Haunted spelar snabbt, hårt och med samma precision som en hjärnkirurg arbetar. Efter en tid i dvala men medlemsavhopp och skivinspelningar är nu bandet redo att ta nästa stag och det första tas på gitarristen och låtskrivarens Patrik Jensens hemmaplan i Linköping.

Patrik Jensen, eller ”Jensen” som han kallas ständigt och jämt är lite småstressad när vi hörs över telefonen. Nya plattan, och den första med den nygamla sättningen, ska precis färdigställas och sedan är det dags att göra livedebut nu på fredag och då på Backstage i Linköping.

– Vi fick ju skjuta upp den turné som var planerad och som skulle avslutats här i Linköping men nu blir det tvärtom istället och den påbörjas här istället och då tillsammans med Dead Soul som skulle följt med oss på hela svängen. Det är faktiskt världspremiär på land för oss med den här sättningen. Tidigare har vi bara spelat ute till havs och på en båt, skrattar den vänlige gitarristen som förra året gjorde fem inhopp i megastora IN Flames när en av gitarristerna där var pappaledig. Att spela med In Flames tyckte Jensen var kul och som att hänga med ett gäng goda vänner.

Andra jobb

– Det har tagit lite tid att spela in plattan då vi alla har andra jobb vid sidan av The Haunted. Detta gör att vi bara kan spela in på helger och annan ledig tid och då går det lite långsammare. Men nu är det snart klart och vad jag förstått så finns det ett stort intresse för nya Hanuted vilket självklart är jättekul, menar Jensen med övertygelse i rösten. Nu är ju inte bandet helt nytt och mera av en nygammal sättning. Sångaren Marco Aro var medlem i bandet 1999 till 2003 och har nu allstå klivit på efter tio års bortavaro. Adrian Erlandsson (Trummor) var med och startade bandet 1996 och hängde kvar till 1999, Jonas Björler har varit med sedan start men helt ny för bandet är gitarristen Ola Englund som gjort sig ett stort namn på Youtube där han, bland annat, provspelar gitarrförstärkare.

Dead Soul

– Dead Soul har jag hört förut och gillar väldigt mycket. De låter som en korsning mellan industrirock och blues vilket är väldigt spännande. Blir roligt att spela ihop med och på hemmaplan. Det var länge sedan, avslutar Patrik Jensen i The Haunted.