• Helen Nydahl är make-up ansvarig på Bodyshop och hon tycker se sig en mer tolerant inställning till årets trender.
  • Bronsiga och varma toner gäller för sommarhyn.

Varma sommarfärger och ljuva dofter

Förhoppningen med sommarens härliga dagar är att en och annan solstråle möter nosen. Semestrarna ger inte bara sovmorgnar utan även dagar på stranden, möten med människor och grillaftnar till gryningen.

Trenderna för sommaren följer tidigare års riktlinjer med varma. bronsiga toner - gärna med skimmer.

– Nuförtiden så är det sällan som något är fel under sommaren. Gillar man den naturliga looken så funkar det men om man föredrar lite mer markant sminkning så håller det också, säger Helen Nydahl, make-up ansvarig på Bodyshop.

Inget smink på stranden

För stranden bör man dock tänka bort täckande smink.

– Läppglans och mascara räcker gott och väl för en dag på stranden. Jag skulle inte rekommendera att använda vare sig foundation eller puder när man ska sola, säger Helen Nydahl. Bronspuder är välanvänt under sommaren, framförallt i början av årstiden då hyn blottas mer och mer. Helen Nydahl rekommenderar dock att man bör använda en rougeborste till bronspuder så att det inte blir för kakigt.

Korall och orange

För att fräscha upp sommarlooken ytterligare räcker det gott med kraftig korall på ögonlock eller läppar. helen Nydahl har arbetat med make-up länge och tycker sig i år se en mer tolerant syn på trenderna.

– För 15 år sedan var det en stil som gällde rakt av. I år skiftar det mer och människor är mer fria att välja trend efter vilka de själva är, säger hon. Ladda för strandhäng och uteserveringar. Familjeaktiviteter och hemmamys. Sommaren är äntligen här.