• Gunilla Lindeberg har varit med Friskis och Svettis sedan starten i Linköping 1987. Foto: Fanny Miles
  • Friskis och Svettis lokaler sträcker sig över stora ytor i både södra Ekkällan och i Tannefors. Gymmet har ökat med 54 procents inpassering de senaste året. Foto: Fanny Miles
  • Den 17 april är det dags för vårladdningen. Träna ute, inne, sjung och lyssna till inspirationsföreläsningar. Foto: Fanny Miles

Vårpepp och uppladdning

Många synes i spåren när våren knackar på. Friskis och Svettis vill locka fler till träningsvärlden och håller därför i återkommande träningskonventet Vårladdningen den 17 april.

Föreläsningar varvas med workshops och träning.

– Det blir mjuka spår varvat med rejäla utmaningar, säger Gunilla Lindeberg, kommunikationsansvarig på Friskis och svettis i Linköping.

11 000 medlemmar

1987 drog Friskis och svettis igång i Linköping. Då med fokus på jympa – som än i dag ses som verksamhetens signum. 11 000 medlemmar finns i dag registrerade i Linköping. Jympan fortsätter men med tiden har det utvecklats och flertalet olika träningsformer har fått en plats i lokalerna i Södra Ekkällan och i Tannefors.

– Många tränar varierat i dag och vi kan se att pass så som cirkelfys och powerhour är populärt. Gymdelen har vi fått bygga ut dessutom eftersom fler och fler tränar på egen hand i gymavdelningen, berättar Gunilla Lindeberg och visar gymmet i Tanneforshuset.

Mer glädje

Funktionell styrketräning och maskiner. Cyklar, crosstrainers och rodd. Det riktigt osar kom i form-mentalitet, ett måste för att inspirera till motion.

– Jag skulle nog säga att vi är bra på att hålla igång våra medlemmars glädje i att träna. Det är också vårt motto att varje person ska få ett härligare liv av att träna, poängterar Gunilla Lindeberg.

Inspirationsföreläsningar

Under Vårladdningen kommer bland andra styrkelyftsmedaljören Angelica Brage samt ultralöparen Frida Södermark att hålla föreläsningar om träningsinspiration. Jympa med både lek och allvar, utomhuspass och sångövningar. Schemat är fullspäckat dagen till ära.

– Det blir lite påfyllnad för kroppen och en peppande start på våren. Vi vill att så många som möjligt ska känna njutningen av träningen, avslutar Gunilla Lindeberg.