• En av länets mest påhittiga. Johannes Soner driver sitt krogimperium framåt. Foto: Julia Kimell

Vem är mest företagsam?

Över hundra nominerade fem kvar

Nu kandidaterna till länets mest företagsamma människa utsedda. Efter att allmänheten nominerat sina favoriter så har juryn tagit ut fem stycken riktigt företagsamma personer. De fem är verksamma i olika branscher men med det gemsamma att de brinner för företagande och entreprenörskap.

De fem nominerade är Christopher Jarl, Christina Landoff, Fredrik Sjöstedt, Anita Jonsson och Johannes Soner. Christopher Jarl är vd på J-gruppen i Motala. Ett industriföretag som anställer två till tre personer per vecka och ett företag där hjulen snurrar snabbt. Christina Landoff, som äger Skänninge stadshotell. Ett hotell som hon på ett förtjänstfullt sätt väckt ur sin Törnrosasömn och gjort till ett besöksmål för hela regionen och ett ställe som lockar även internationella gäster.

IT-företag

Fredrik Sjöstedt, Chief Innovation Officer, ELITS Global Group, ett företag inom IT-sfären och som växer både lokalt och globalt. Anita Johnsson hittar vi i Norrköping där hon är vd för Skogslotten, som är en av landets största ridklubbar och sist har vi krogkungen och entreprenören Johannes Soner, ägare till S8-gruppen som driver flera restauranger i Linköping, bland annat Stora Hotellet, Malt och Humle, Johannes Kök och 1854 vid Stora Torget.

Svårt val

– Vår jury hade ett tufft jobb. Alla de företagsamma människor som blev nominerade visar en fantastisk bredd och variation i vår region. Nu öppnar vi upp för allmänheten att avgöra. Alla är välkomna att lägga sin röst på den person de tycker ska stå som vinnare 2015, säger Ulla Lönn, tillförordnad Regionchef på Svenskt Näringsliv Linköping.

Nu kan allmänheten alltså rösta på den som den känner är mest lämpad att bli årets mest företagsamma person. Röstningen pågår fram till och med den 29 november.