• Vidingsjö motionscentrum inrymmer många verksamheter. Foto: Tommy Pettersson
  • Jonas Ivung höll träningspass för 80 kommunanställda.Foto: Tommy Pettersson
  • Målarförbundets pensionärer spelar boule varje onsdag. Foto: Tommy Pettersson

Vidingsjö motionscentrum bubblar av liv

Återuppstått efter branden

Vidingsjö motionscentrum har en viktig betydelse för Linköping, inte minst för boende i området som får möjlighet till rekreation på hemmaplan. Med tre motionsspår, två orienteringsklubbar och en kombinerat omklädnings-, café- och konferensbyggnad och utomhusplaner finns något för alla.

En vanlig onsdag är det full aktivitet i motionscentret, även dagtid.

I båda hörnen

I ena änden har Målarförbundets pensionärer traditionsenlig onsdagsboule, i skogen tränar Linköpingspolisen orientering och i andra änden tränar kommunanställda thaiboxning med Jonas Ivung. Förutom det kryllar området av Linköpingsbor som passar på att njuta av den milda septemberluften.

– Jag tycker att anläggningen är jättefin, förutom själva byggnaden finns bra utomhusgym och bouleplaner. Eftersom jag tränar kampsport håller jag mig mest inomhus när jag tränar men jag åker gärna hit för att gå på picknick, berättar Jonas Ivung som driver Fight center i Linköping.

Friskvård i kommunen

När han håller i större företagsevenemang funkar Vidingsjö motionscentrum bra.

– Det kan fungera som team building eller som friskvård. I dag deltog 80 kommunanställda från olika förvaltningar som behöver komma igång med träningen.

För drygt två år sedan brann motionscentrets byggnad ner och cirka ett år senare stod den nya byggnaden på plats. Nu är verksamheten igång igen med öppet café varje dag och konferensmöjligheter. På vardagar kommer omkring 100 gäster till cafét och under sommarsäsongen har det kommit fler för varje vecka allteftersom folk blir medvetna om att cafét åter har öppet, upplyser cafépersonalen. 13 personer arbetar för närvarande inom caféverksamheten.