• Ordförande Ulf R Lindgren har fått musikalisk inramning. Foto: Tommy Pettersson
  • Trollkarlen Fredrik Stenström roade på Villaägarnas dag. Foto: Tommy Pettersson

Viktig opinionsbildare på torget

I lördags arrangerades för första gången Villaägarnas dag runt om i Östergötland och naturligtvis även i Linköping. På torget framför Skandiamäklarna på Dottninggatan kunde besökare få möjlighet till fri rådgivning, ta del av erbjudanden, träffa energirådgivare samt Villaägarnas samarbetspartners.

Linköpings villaägareföreningarna är en pigg nittioåring idag som håller ställningarna i föreningarnas Sverige. Man lyckades värva ett flertal nya medlemmar enbart under lördagen.

Rådgivare i stort och smått

Villaägareföreningen på ett nationellt plan är en inflytelserik aktör som kämpar för sina medlemmar som remissinstans i riksdagsarbetet och dessutom flitig organisation i mediala sammanhang. Lokalt och regionalt jobbar man förutom med opinionsbildning även med medlemsvård som till exempel rådgivning och rabatter på olika tjänster och varor.

– Vi är kommunal remissinstans i exempelvis plan och bygglags frågor och är med och påverkar där vi kan, säger Linköpingsföreningens ordförande Ulf R Lindgren och fortsätter och berätta om Villaägarnas dag.

– Vi startade förra året med en familjedag på Sviestad när vi fyllde nittio år som förening. Den dagen blev väldigt populär och i år har vi nu den här villaägarnas dag som också verkar gå bra med tanke hur många vi fick som kom och ställde frågor idag.

Frågorna varierade i stort och smått. Det handlade om skatter, tomträtter och kostnadsansvar för gatuunderhåll och så vidare.