• Bella Persson 11 år siktar på att bli etta i världen. Foto: Tommy Pettersson
  • Roger Stenqvist är tränare i klubben. Foto: Tommy Pettersson
  • Irma Granstam och Izabelle Persson är träningskompisar.Foto: Tommy Pettersson

Vill bli etta i världen

Tennisklubben TK Saab är väl ingen jättestor förening om man enbart ser till medlemsantalet, drygt 400 medlemmar, men den verkar vara en riktig drivbänk för talanger.

Klubben är relativt ung, bildades 1974, och man håller till ute vid Råberga bredvid Saabs stora anläggning. En av de talanger som nu har utvecklats till elitspelare, Cornelia Lister, har fostrats i föreningen. Men det finns fler som står och knackar på dörren till den absoluta tennistoppen.

Träning och lek

På TK´s anläggning finns det tre stycken inomhusbanor och fyra utomhusbanor och ett så kallat bollhus där man har minitennis samt fysträning.

Izabelle Persson har nyss avslutat ett träningspass med kamraten Irma Granstam har och ställer upp för en intervju innan hon ska gå och duscha.

– Jag har tränat sedan jag var fyra år och tävlat sedan jag var sju. Jag blev inspirerad av mina syskon som också spelar tennis i TK Saab, säger Bella och fortsätter att berätta om sin träning och sina ambitioner.

– Jag tränar fem dagar i veckan och jag vill helst bli etta världen.

Izabelle, som kallas Bella av alla i omgivningen, vann nyligen en tävling där hennes motståndare var ett par år äldre, ”Elite Stora Hotellet Cup”, i Jönköping och hon är dessutom uttagen till ett stort nationellt läger.

Kvalificerad tränare

TK Saab har kvalificerade tränare och man har dessutom en speciell tränare enbart för fysisk träning just nu. Huvudtränaren, Roger Stenquist, kommer ursprungligen från Eskilstuna där han spelade för TK Hobby. Han har jobbat fyra år som tränare för tennisgymnasiet i Linköping och är heltidsanställd i i TK Saab sedan 2006.

– Bella är en av våra framtidslöften. Hon är som bäst när det gäller, när det är tävling. Men vi har många fler talanger i klubben, berättar Roger Stenqvist och fortsätter.

– Vi har startat fysträning för ett par veckor sedan med en extremt kvalificerad tränare, Frank Lafuma från Frankrike. Det kommer att ge ytterligare en dimension för oss i föreningen.