• Gästerna möts av en exotisk miljö när de kliver in i lokalen. Foto: Dennis Petersson
  • Vally Seyedali och Anna Larsson är en rutinerad restaurangduo vid det här laget. Nu har de öppnat upp portarna i korsningen Ågatan/Snickaregatan. Foto: Dennis Petersson
  • Även de små detaljerna är viktiga för stämningen. Foto: Dennis Petersson
  • Ett veganställe med tydlig stil. Foto: Dennis Petersson

Vill bli stans nya veggoställe

Med tio års erfarenhet som restaurangägare i Linköping börjar de bli en rutinerad duo vid det här laget. Vally Seyedali och Anna Larsson slog upp dörrarna till sitt nya projekt på Ågatan för närmare en månad sedan, nu är ambitionen att Food House ska bli känt som stans nya veggoställe. "Skulle vara kul med en helvegansk meny", säger paret.

Från korsningen Ågatan/Snickaregatan doftar återigen maten. Lokalen, som har sin entré precis i hörnet, har en exotisk inredning med en enorm palm, stämningsfulla bambupaneler och färgglada detaljer. Det är den numera erfarna duon Vally Seyedali och Anna Larsson som med sin nystartade restaurang, Food House, har stora ambitioner. Efter en lyckad session på Stora Torget, och som ägare av kebabbaren Rendez-Vous, är de tillbaka där allt började för tio år sedan.

– På den tiden sålde vi mest wok faktiskt, men sedan flyttade vi upp till torget och arrenderade ut de här lokalerna istället. I juli flyttade vi tillbaka, renoverade och byggde om, sedan var det bara att slå upp portarna igen, säger Vally Seyedali och fortsätter:

– Det har varit lite fram och tillbaka genom åren, men nu satsar vi mer och mer på den veganska delen, det skulle vara kul med en helvegansk meny i framtiden.

Ägarparet tror att intresset är stort och att vegansk mat är på frammarsch. De upplever att många ungdomar lockas till restaurangen, tack vare det breda utbudet som deras rätter utgör.

– Jag tror ungdomarna bryr sig mer om djuren och naturen faktiskt, så jag tror det kommer att bli mer och mer framöver, säger Vally Seyedali.

Genom ett gott rykte och kunder som rekommenderar just deras restaurang hoppas Vally Seyedali och Anna Larsson att den redan stora kundkretsen ska bli ännu större. Utveckling står högt upp på agendan och nya veganska rätter kommer regelbundet att ta plats på menyn i framtiden.

– Jag hoppas att vi blir kända som stans nya veggoställe, avslutar restaurangparet.