• Johanna Weddfelt har funnit rätt här i livet och vill satsa fullt ut på sin styling och makeup. Foto: Julia Kimell
  • Några av de allra populäraste dofterna. Foto: Julia Kimell

Vill få Linköping att glimma

I Handelns hus sprudlar lokalen av liv och entreprenörsanda åt nystartade företag. En av de tre som slagit rot här är Johanna Weddfelt, som precis som de andra inkubanerna har två år på sig att testa marknaden i Handelns hus.

Makeup-artisten och hårstylisten Johanna Weddfelt stylar och rådgiver men säljer också hudvänligt smink, nagellack och parfymer från märket LR. Hon har redan samlat på sig massor av erfarenhet från praktikperioder och privat när vänner och familj velat ha stylinghjälp. Johanna anordnar också tjejkvällar, skräddarsydda efter önskemål. Tanken är att man ska få lite styling eller rådgivning samtidigt som man får en trevlig stund med nära och kära.

– Det känns så rätt att ha eget nu, och vi här på Handelns hus kompletterar vi varandra med olika utbud.

Mörka ringar bort

Hon rekommenderar speciellt två produkter i sitt sortiment, en ögoncreme som återfuktar torra och trötta ögon samt en produkt formad som pads som effektivt tar bort mörka ringar under ögonen.

– Nu har jag massor fina erbjudanden inför jul, bland annat en doft som jag själv älskar från Marcus Schenkenberg, men också helt underbara från Bruce Willis, Heidi Klum och Karolina Kurkova. Ingen av parfymerna innehåller några kemikalier eller häftämnen vilket ger den känsligare kunden en chans att dofta av LR:s parfymer!

Förutom makeup och hårstyling erbjuder hon också plock av bryn, ansiktsbehandlingar och enklare manikyr. Ingen förlängning eller förstärkning, men en vanlig lackning som pricken över i efter en skön stund i stylingstolen.

Erfarenhet

Johanna tog studenten nu i juni efter att ha gått ett treårigt stylistprogram på Anders Ljungstedts gymnasium och praktik på Face Stockholm både i Stockholm och Linköping, och på parfymeriet Tre hjärtan i Linköping.

Nu har hon varit i Handelns hus sedan i oktober och är nyfiken på att se vart det här kan ta henne. Får hon önska jobbar hon som frilansande makeup-artist. Det är bara att våga och ta steget.