• Obligatorisk bild med den nya tränaren, Citys ledartrojk och tröjpåtagning.Foto: Tommy Pettersson

Vladan Ladan tar över tränarsysslan

Ambitiöst satsande Linköpings City slutade tvåa i division 2 efter en framgångsrik säsong. Men man vilar inte på hanen för nu är planering och arbete i full gång för nästa säsong.
I veckan presenterade man en ny tränare som ska över efter ”vikarierande” Michel Aldemir dessutom aviserade man att flera nya spelare ska presenteras inom kort.

Bakgrunden


City grundades år 2013 och genom en hopslagning mellan FK Linköping och Syrianska då tog man över FK Linköpings plats i division 3 och samtidigt anställdes tränaren Gilles Stiles. Laget vann serien det första året med råge men 2014 var det dags för tränarbyte då anställdes Andreas Thomsson som tränare. Thomsson fick dock flytta på sig efter en mindre lyckad säsong och sportchefen Mikael Aldemir tog över ett litet tag till dess att det var comebackdags år 2015 för Gilles Stiles igen. Men han blev inte långrandig. Stiles försvann och Aldemir fick ta över igen. Klubben kom sedan på en andraplats efter suveräna IK Sleipner som gick vidare.

Harmoni i laget

Laget har gått stadigt framåt men kemin mellan tränare och ledning har inte alltid stämt. Nu verkar det dock som man hittat rätt person till tränarsysslan.Det är en ung, 28 år, men mycket välmeriterad smålänning som kommer att ta över en komman säsongen med ett ettårigt kontrakt påskrivet. Vladan Ladan heter han, bördig från Växjö och med en tidigare karriär som spelare- och ungdomstränare i Öster. Skador gjorde att Ladan fick slå sig på tränaruppgiften i tidig ålder. Han kommer nu senast från Vetlanda där han gjort succé både hos publik och spelare.

– Vi är otroligt glada över att kunna presentera Vladan Ladan som vår nya tränare. Han är en ung tränare som vill väldigt mycket och vill gå framåt det går hand i hand med vår förening som också vill väldigt mycket, säger den nu återinställde sportchefen i Linköping City Michel Aldemir.

– Jag är oerhört stolt över att få representera City den kommande säsongen. Jag känner mig hemma redan. jag har haft kontakt klubben sedan i somras men jag vill passa på att tacka min gamla föreningar för det jag av dem, säger Vladan Ladan.