• Helene Oscarsson ser fram mot att ta den nya huskroppen i besittning. Foto: Tommy Pettersson

Vreta Kluster växer

De gröna näringarna i länet omsätter så mycket som 13 miljarder och nu växer mötesplatsen och klustret Vreta Kluster med ytterligare en huskropp med 55 nya kontorsplatser.

Något invigningsdatum är ännu inte satt men hus två ute vid Vreta Kluster står nu klart. Helene Oscarsson, koordinator, är både nöjd och full av tillförsikt inför framtiden.

-Nu får vi äntligen vår aula. Den är provkörd och vi kan ta upp till drygt 120 personer på en och samma gång men ännu så saknar den en del teknisk utrustning vilken är beställd och kommer efter helgerna.

55 nya platser

Idag huserar 21 företag på Vreta Kluster och hittills har man haft över 9000 besökare. I det nya huset, som nu alltså står klart för inflyttning, finns plats för ytterligare 55 kontor. Enligt en färsk undersökning är Vreta Kluster välkänt, inte bara i branschen, utan även bland linköpingsborna generellt – nästan fyrtio procent av linköpingsborna känner till Vreta Kluster och de verksamheter som bedrivs där.

Fylls på snabbt

För att det nya huset ska fyllas lika snabbt som det första går Vreta Kluster ut med ett erbjudande till utvalda företag och organisationer inom de gröna näringarna att ”provbo” på klustret under en månad.

– Vi kommer att genomföra ett antal marknadsföringsaktiviteter där möjligheten att ”provbo” är en del. Även om många i branschen känner till oss och har varit här på besök så vill vi att fler ska få känna på hur vardagen här ser ut och vilka möjligheter det kan skapa, avslutar Helene Oscarsson.

Planer finns

Det finns även planer på en tredje och en fjärde huskropp i området. Men dessa kommer dröja ännu en tid innan man sätter spaden i jorden. Först ska man fylla det nya huset.