• Jojje Wadenius plockar ihop det gamla gänget från skivan Cleo, som släpptes 1987, för en turné runt i Sverige. Foto: Pressbild

Wadenius och gamla gänget

Den mångsysslande musikern Jojje Wadenius är på språng att ge sig ut på turné med gänget från plattan ”Cleo” som släpptes 1987. Till Linköping kommer bandet onsdagen den 8 oktober då de intar Konsert & Kongress. –Det är vansinnigt kul att spela ihop igen. Det här är verkligen gräddan av skandinaviska musiker, säger Jojje Wadenius.

Den forne Blood, Sweat and Tears medlemmen är känd som en av Sveriges främste gitarrister. Under konserten på Konsert & Kongress bjuder han, tillsammans med Larry Danielsson, Per Lindvall och Jesper Nordenström på instrumental fusionsblandad jazzfunk.

– Vi spelar en del nya låtar från albumet ”Cleo 2” men också en del gamla godingar. Det är enorm bredd på de musiker som är med och spelar, berättar musiker Wadenius.

Elva dagars turnerande

Turnén tar sig vidare genom Sverige till bland annat Halmstad, Karlstad och Växjö. Elva dagar på raken är bandet ute på vägarna med sin musik.

Anledningen till att bandet bestämde sig för att ge sig ut på en gemensam turné igen, kom av en slump helt enkelt.

–Jag träffade Per på ett seminarium för en tid sedan. Vi hade det så trevligt så vi började prata om att börja spela igen. Nu står vi här, redo att turnera, säger Jojje Wadenius glatt.

Folkkär artist

Wadenius är mångsidig och en av våra mest folkkära artister. Många känner nog igen hans namn främst från alla de barnvisor han skrivit genom åren. Musiken, den lägger han nog aldrig på hyllan.