• Giovanna Hilke har som mål att Hilke Indesign ska bli en personlig butikskedja. Foto: Emma Garzon

Webbshopen Hilke Indesign blir butik

Hilke Indesign är webbshopen med inredning och design från både kända och mindre kända varumärken - här får alla en chans. Den 20 november öppnar Giovanna Hilke även en butik i stan.

–Jag kommer inte att sluta här. Mitt mål är att Hilke Indesign ska bli en personlig butikskedja, och att butikerna främst ska finnas i storstäderna, säger Giovanna Hilke, hjärtat och ägaren bakom Hilke Indesign.

Giovanna Hilke är utbildad maskiningenjör men hennes kreativa själ tyckte att yrket knöt ihop vingarna. Förra året i december bestämde hon sig för att starta webbshopen Hilke Indesign. När hon öppnade ett Instagram-konto exploderade intresset och troligtvis tack vare sociala medier lockar Hilke Indesign främst en ung kundkrets. Förutom webbutiken har hon den senaste tiden även arbetat med att inreda andras hem. Nu tar hon det stora steget och startar en butik på Bokhållaregatan med samma namn som webbshopen.

–Det är ett jättemysigt område, jag öppnade butiken på grund av läget.

Egen kollektion

I butiken kan man hitta en blandning av olika stilar och olika märken, såväl kända som okända.

–Jag gillar att lyfta fram kreatörer som är unika och som alla inte känner till, för de är precis som jag.

Här finns det bland annat marockansk keramik, linnevatten, sängkläder, tavlor och lampor. Stolt berättar Giovanna Hilke om att hon även har en egen kollektion som för tillfället består av vackra marmorbord och snart även ljusstakar i mässing och silver som hon har gjort ihop med en lokal designer.

Viktigt att träffa kunder

I butiken kommer också Giovanna Hilkes systrar att jobba.

–Utan mina syskon, min man, extrapappa, mamma och svärmor skulle jag inte ha klarat av det här. De hjälper och stöttar mig så mycket, berättar hon.

Trots att Giovanna Hilke har planer på att fortsätta växa så kommer hon att jobba minst 50 procent i butiken.

–Jag är mån om mina kunder och tycker att det är viktigt att träffa dem.