• Kenneth Lindblad bjuder in till Whiskyexpo igen. Foto: Linn Strelin
  • Flera provningar och kvalificerade seminarier är bokade. Foto: Tommy Pettersson

Whiskyexpo igen - fjortonde året i rad

Nu är det snart dag igen för Kenneth Lindblads Whiskyexpo. Den 3 och 4 februari 2017 kommer Konsert och kongress att slå upp dörrarna för den näst äldsta Whiskymässan i Sverige. En dryckesmässa som är renodlad och inte blandad med andra störande tilltugg och erbjudande.

Whiskynördar och kulturintresserade kan spetsa in sig på hela 17 olika kvalificerade seminarier från kända leverantörer i branschen. För fjortonde året i rad bjuder alltså familjen Lindblad in till dryckesprovningar och intressanta utställare.

Årets julklapp

Den numer legendariske Whiskyexpogeneralen, Kenneth Lindblad började sin verksamhet med att bjuda in ett tjugotal vänner år 1992 för att prova whisky och det blev sedan grunden till whiskyklubben Beathas Vänner som fortfarande existerar med drygt 180 medlemmar.

– På den tiden fanns det enbart tre singel malt på systembolaget att välja på och man fick resa till Skottland för att köpa den ädla drycken från ett mer varierat utbud, berättar Kenneth vidare.

– Det ena ledde till det andra och 2004 var det dags att anordna det första Whiskyexpot i Cupolen som samlade drygt 1 300 besökare den gången. Arrangemanget har växt år efter år både när det gäller besökare, utställare och antal seminarier. År 2010 dök Kenneth Lindblads son Richard Lindblad in på marknaden i och med det nu väl etablerade Beerexpo.

Konsert o kongress är bokad

Förra årets Whiskyexpo blev större än någonsin och det var också debut för en ny avdelning, Romcorner. Romhörnan blev direkt en publiksuccé och den återkommer även 2017.

– För tredje året i rad arrangeras Whiskyexpo i Konsert och Kongress i Linköping vilket ger möjligheter att ta in fler besökare och utställare i en väldigt bra och proffsig miljö, säger Kenneth Lindblad som redan har bokat upp samma lokaler för Beerexpo, som äger rum den 18 mars 2017.