• Kenneth Lindblad med en av delägarna till Brigaden, Karipidis Lefte. Foto: Tommy Pettersson
  • Klappat och klart mellan Peder Mansfield, köksmästare samt restaurangansvarig på Brigaden, och Whiskygeneralen. Foto: Tommy Pettersson

Whiskymässan har hittat hem

Efter att ha hoppat mellan Cupolen och Tornet i Linköping verkar det nu som om Kenneth Lindblad har hittat ett hem för både Whiskyexpot och sonens Beerexpo.

Den första november släpps biljetterna till båda arrangemangen och den här gången är man parkerad uppe vid gamla garnisonsområdet.

Lindblad har nu snidat fram ett samarbete med Brigaden Restaurang & Konferens och lokalerna verkar vara mer ändamålsneliga än de som kunde erbjudas i Cupolen och definitivt bättre än i Tornet.

Mässor i mässen

Whiskyexpot pågår i två dagar vid månadsskiftet januari-februari 2014. Beerexpot får vi vänta på ända till Kvinnodagen den 8 mars 2014, men biljetterna släpps i alla fall nu i november.

– Vi var ju tvungna att flytta från Cupolen eftersom de har gått i konkurs. Men nu när jag varit här uppe och tittat runt så känns det inte som om det gör någonting, säger Kenneth Lindblad vidare.

– Det är större kvadratmeteryta här uppe och det finns både en restaurang och ett café som är öppna när mässan pågår. Gott om bilparkeringar och bra kollektivtrafik gör ju inte saken sämre.

Tävla med näsan

Som vanligt blir det ett flertal utställare, intressanta föreläsare och seminarier och nytt för i år är bland annat en internationell whiskytävling - Whisky expert of the year.

– Vi har en tävling tillsammans med företaget Highland Park där första pris är en resa för två personer till just Highland Park på underbara Orkney Island. Tävlingen sker på nätet och är öppen till januari 2014. De 20 bästa tävlar sedan på vårt Whiskyexpo där man med näsans hjälp ska gissa olika whiskysorter.

– De tio bästa går sedan vidare till nästa tävlingsomgång. De tre kvarvarande tävlar till slut mot varandra och segraren blir svensk whiskymästare 2014 och vinner resan till Orkney i juni 2014, berättar Kenneth Lindblad.