• Peder Mansfield, köksmästare samt restaurangansvarig på Brigaden, och Whiskygeneralen är beredda på en anstormning av besökare. Foto: Tommy Pettersson
  • Kenneth har ladat upp med kvalificerade seminarier denna gång. Foto: Tommy Petersson

Whiskymässan presenterar seminarieutbudet

Det börjar dra ihop sig för Kenneth Lindblad och hans Whiskyexpo 2014. I söndags släpptes de hett eftertraktade seminariebiljetterna och sedan biljetförsäljningen för mässan började den förste november har han blivit av med över 1600 biljetter och det börjar bli trångt på lördagsföreställningen.

Men det finns fortfarande många platser kvar uppe vid Brigadens fest och restauranglokaler. Det är elfte året i rad som Lindblad arrangerar sin omåttligt populära mässa för allmänheten.

Hittat hem

Kenneth Lindblad verkar har hittat ett nytt hem för både Whiskyexpot och sonens Beerexpo och besökarna verkar ha hittat fram också.

Den första november släpptes biljetterna till båda både Whisky expot och Beerexpo och den här gången har man parkerat uppe vid gamla garnisonsområdet eftersom Cupolen gick i konkurs här för liden.

– Nu börjar det närma sig vi håller på med finliret kring mässan och seminarierna håller som vanligt hög klass med många kända personer från Whiskyleverantörerna. Om jag ska nämna någon så vill jag göra reklam för Samaroli - Francesco Severio Binetti.  Ett legendariskt företag som buteljerat fantastiska fat under åren. För första gången är nu Samaroli på besök i Sverige. Det är Fransesco Severio Binetti som kommer att berätta historien om Samaroli och guida deltagrna genom några av de senaste buteljeringarna, berättar bossen för Whiskyexpot Kenneth Lindblad.

Nytt koncept

Lindblad har tagit fram ett lokalkoncept tillsammans med Brigaden Restaurang & Konferens och lokalerna verkar vara mer ändamålsenliga än vad man presterat för om åren. Whiskyexpot pågår i två dagar vid månadsskiftet januari-februari 2014.

– Det är större kvadratmeteryta här uppe och det finns både en restaurang och ett café som är öppna när mässan pågår. Gott om bilparkeringar och bra kollektivtrafik gör ju inte saken sämre, säger Kenneth Lindblad.