• Peter Särud är fastighetschef på Willhem. Foto: Tommy Pettersson

Willhem vill sätta allaktivitets hus i centrum

Just nu pågår ett intensivt arbete med att omvandla, öppna upp och bygga 4 000 ytterligare bostäder men fastighetschefen på bostadsbolaget, Peter Särud, är kritisk till placeringen av det allaktivitetshus som ska stå färdigt i slutet av nästa år.

Det har varit samråd, öppna möten och dialoger med i stort sätt alla som vill säga sitt om det framtida Skäggetorp. 2014 brann allaktivitetshuset ner men ett beslut togs ganska direkt att det skulle byggas ett nytt hus. Bra så menar Peter Särud som dock befarar att det kan utarma centrum då både bibliotek, en ungdomslokal och ett fritids ämnar flytta in i det nya huset. Peter Särud hade hellre sett att man valt att förlägga det nya huset i centrum.

1 300 tomma kvadrat

– Nu får man självklart acceptera det beslut som tagits men det är 1 300 kvadratmeter som blir utan hyresgäster. Men nu ser vi framåt och försöker hitta hur vi ska kunna samverka på bästa sett. Sedan kommer aldrig centrumet bli avfolkat utan samtliga butiker fungerar väldigt bra och det händer ganska mycket här uppe, berättar Peter Särud och avslöjar att den restaurangen med asiatisk mat nu kommer att styckas av och det kommer istället uppstå en, så kallad, foodcourt mitt i centrum.

Stora planer

Visionerna för ett framtida Skäggetorp är stora och sträcker sig science fiction-långt in i framtiden och till året 2035. Tanken är helt nya gator, ett öppnare område och flera torg och mötesplatser i området. Framför själva centrum ska det bli ett nytt torg med möjlighet för någon att driva någon form av servering. Det kommer att bli nya bostäder, hela 4 000 stycken och totalt kommer då Skäggetorp få drygt 20 000 innevånare.

Älska Skäggetorp

– Vi är främst ett bostadsbolag som har hyreslägenheter men de nya bostäderna blir bostadsrätter, rad och kedjhus och det kommer att ge de som bor i området möjlighet att göra bostadskarriär genom att gå från en hyresrätt och sedan vidare. Jag tror att det som är bra för Skäggetorp är bra för alla oss som jobbar och verkar här. Man måste helt enkelt känna för Skäggetorp. Så enkelt är det.