• Så här såg det ut när Lars Winnerbäck avslutade sin sommarturne i Linköping förra året: Foto: Gustav Skogens
  • Kommer vi få höra en rockigare Lasse i höst? Foto: Gustav Skogens

Winnerbäck släpper nytt

Det har länge varit tyst om Lars Winnerbäck men nu bryter han tystanden med en ny platta och turné med premiär i Cloetta Center.

Som vanligt är det locket på när Lars Winnerbäck är aktuell med ny musik. Hans manager Anders Larsson på United Stage i Stockholm är förtegen när Linköpingsposten ringer upp.

Förtegen manager

– Jag har egentligen inte så mycket mer att säga än att det kommer ett album som ska heta ”Hosianna” och det ska släppas den 18 september. Just nu jobbar Lasse med sitt band på Irland och man har kommit en bra bit på väg. Det jag hört så här långt låter mycket bra. Vi har även gått ut med att det blir en turné och att den startar i Linköping. Något mera kan jag inte säga för tillfället men titta gärna på de filmer som finns ute på nätet. De kan ge ett hum om hur det kommer att låt och se ut.

Flera Hellacopters i bandet

När Lasse turnerade förra sommaren så bestod hans band av notoriska rockers som gitarristen Nicke ”Royale” Andersson (Entombed, Imperial State Electric, Hellacopters), Robban Eriksson, trummor (Hellacopters, Tramp) Anders ”Boba Fett” Lindström, piano (Hellacopters, Diamond Dogs) och maracas, (piano), Ola Nyström (Weeping Willows, Stefan Sundström) och sedan den gamla Winnerbäcks bekantingarna Jerker Odelholm och Johan Persson, på keyboards respektive bas. Ska man döma av de små filmsnuttarna man kan lätt se långe Anders ”Boba Fett” Lindströms gängliga profil och skymtas inte både Nicke Andersson och Robban Eriksson också någonstans i bakgrunden. Detta kan tyda på det kommer att bli en rockig platta följt av en ännu rockigare höstturné. Svaret får vi den 18 september då Lasses tionde platta släpps.