• Alla Winning Groundlagen fick defilera inne på stadium under cupfinalen. Foto. TommyPettersson

Winning Ground tre år i taget

Inramades av LFC seger i cupfinalen

Nu är den andra årgången av Winning Ground avklarad och även i år blev det idel glada miner från deltagare, föräldrar och arrangörer.
Med över 50 lag, över 100 matcher, deltagarrekord och ett publikrekord i bagaget kan festivalgeneralen Johan Thorén blicka framåt med tillförsikt.

Markvinnare

Det var Dam-EM 2013 som satte igång innovationskraften hos arrangörerna och nu det andra året har Östergötlands Fotbollsförbund i samarbete med lokalafotbollsföreningar,Linköping Kenty DFF, IK Östria Lambohov, BK Derby, Hjulsbro IK, fått tåget i rullning.

– Om det spelas över hundra matcher i med idel leende på läpparna hos både barn och föräldrar. Om deltagarna får träffa sina förebilder på fotbollsplan, titta på en cupfinal och själva få defilera framför den tusenfaldiga publiken. Ja, vad mer kan man begära, säger Johan Thorén från Östergötlands Fotbollsförbund och fortsätter.

– Nu ska vi sätta oss ner i en workshop för att diskutera oss fram till en långsiktig vision som håller under minst tre år framåt. Jag hoppas också att vi kan bredda festivalen geografiskt och få in fler delar av vår region i vårt arbete.

Vinnande inramning

Winning Ground har som motto; drömmar, inspiration, utbildning och förebilder men nu är det dags att konstatera att huvudingrediensen i festivalen är ren och skär glädje i mötet på och utanför fotbollsplanen.

Avslutningsvis kan tilläggas att LFC vann finalen i Svenska cupen med två noll över FC Rosengård vilket de flesta av de 6 000 åskådarna tyckte var bra.